Haigutav tühjus: tööjõuprobleemile ei leita lahendust

Tööjõupuudus on Eestis üha kasvav probleem  Foto: Andras Kralla
Indrek Mäe • 7 november 2017
Uudised
Ainult tellijale

Tööjõupuudus on Eestis tohutu probleem - teises kvartalis oli 12 000 täitmata töökohta. Probleem muutub aga üha suuremaks, sest elanikkond vananeb ja nii väheneb tööealiste hulk iga aastaga 8000–10 000 inimese võrra.

Probleemi tunnistavad nii riigikogu opositsiooni- kui koalitsioonierakonnad, öeldes, et see on oluline ettevõtjaid mõjutav probleem. Kuigi Eesti Tööandjate Keskliit on teinud ettepanekud, kuidas sotsiaalmaksu muudatustega olukorda parandada, jäävad poliitilised leerid probleemi lahenduse osas eri seisukohale.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum