Artikkel
 • Jaga lugu:

  Mõis Nordicast: imetlusväärset pole siin midagi

  Ettevõtja Jüri MõisFoto: Jüri Mõis

  Nordica plaanitust varasem kasumisse jõudmine ei avalda lennufirma kriitikule Jüri Mõisale muljet. „Kaks aastat siia-sinna – see ei muuda midagi. Palju nad sinna raha tagunud on? Ligi 200 miljonit?“ rääkis ettevõtja.

  Eesti riiklik lennufirma Nordica teatas täna, et jõuab kasumisse juba sel aastal ehk kaks aastat plaanitust varem.
  Nordica vastu kriitiline olnud ettevõtja Jüri Mõis tõdes, et teda Nordica kasumlik aasta ei üllata, kuna täpselt nii nagu mujalgi, on ka lennunduses Mõisa sõnul buum. „Lennujaamad on inimesi täis ja tualettide sabad on pikad, ükskõik kuhu heaoluriiki lendad,“ ütles ta.
  Nordica oodatust kiirem kasumisse jõudmine Mõisa sõnul suurt pilti ei mõjuta. „Kaks aastat siia-sinna – see ei muuda midagi. Palju nad sinna raha tagunud on? Ligi 200 miljonit?“ küsis Mõis. Tema sõnul pole ka täpselt teada, mis tänavuse kasvu taga oli.
  „Imetlusväärset siin küll midagi pole,“ lisas Mõis. Nimelt oleks tema sõnul endiselt parem, kui Nordicat üldse olemas ei oleks. „Ega eestlastel ei jääks Nordica puudumisel reisimata ja ka hinnad oleksid tõenäoliselt odavamad. Aga no okei siis, kui on Nordica olemas, siis on,“ märkis ta. Mõis lisas, et jutt, nagu poleks ilma Nordicata Eestist otseühendusi, on udujutt.
  Nordica äriplaan nägi ette, et 2016. aastal lõpetab Nordica 16 miljoni, 2017. aastal 6 miljoni ja 2018. aastal 3 miljoni euro suuruse kahjumiga. Tegelikkuses jäi juba eelmisel aastal ettevõtte kahjum pisut väiksemaks kui äriplaan prognoosis ehk 14,4 miljoni euro suuruseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kriis Ühendkuningriigi valitsuses jätkub, pannes naela langema
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Hilja õhtul vallandas Ühendkuningriigi peaministri koha pärast võitlev Boris Johnson ühe võtmeministri, ehituse ja kohaliku arengu eest vastutava Michael Gove. Valuutaturg reageeris otsusele naela langemisega teiste peamiste valuutade suhtes.
Eesti suurendab kaitseväe sõjaaja koosseisu veerandi võrra
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.