Eliisa Matsalu • 8. november 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Mõis Nordicast: imetlusväärset pole siin midagi

Ettevõtja Jüri Mõis
Ettevõtja Jüri Mõis  Foto: Jüri Mõis

Nordica plaanitust varasem kasumisse jõudmine ei avalda lennufirma kriitikule Jüri Mõisale muljet. „Kaks aastat siia-sinna – see ei muuda midagi. Palju nad sinna raha tagunud on? Ligi 200 miljonit?“ rääkis ettevõtja.

Eesti riiklik lennufirma Nordica teatas täna, et jõuab kasumisse juba sel aastal ehk kaks aastat plaanitust varem.

Nordica vastu kriitiline olnud ettevõtja Jüri Mõis tõdes, et teda Nordica kasumlik aasta ei üllata, kuna täpselt nii nagu mujalgi, on ka lennunduses Mõisa sõnul buum. „Lennujaamad on inimesi täis ja tualettide sabad on pikad, ükskõik kuhu heaoluriiki lendad,“ ütles ta.

Nordica oodatust kiirem kasumisse jõudmine Mõisa sõnul suurt pilti ei mõjuta. „Kaks aastat siia-sinna – see ei muuda midagi. Palju nad sinna raha tagunud on? Ligi 200 miljonit?“ küsis Mõis. Tema sõnul pole ka täpselt teada, mis tänavuse kasvu taga oli.

„Imetlusväärset siin küll midagi pole,“ lisas Mõis. Nimelt oleks tema sõnul endiselt parem, kui Nordicat üldse olemas ei oleks. „Ega eestlastel ei jääks Nordica puudumisel reisimata ja ka hinnad oleksid tõenäoliselt odavamad. Aga no okei siis, kui on Nordica olemas, siis on,“ märkis ta. Mõis lisas, et jutt, nagu poleks ilma Nordicata Eestist otseühendusi, on udujutt.

Nordica äriplaan nägi ette, et 2016. aastal lõpetab Nordica 16 miljoni, 2017. aastal 6 miljoni ja 2018. aastal 3 miljoni euro suuruse kahjumiga. Tegelikkuses jäi juba eelmisel aastal ettevõtte kahjum pisut väiksemaks kui äriplaan prognoosis ehk 14,4 miljoni euro suuruseks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt