Äripäev • 29. november 2017 kell 4:40

Glebova sai Tallinnalt palka maskotiks olemise eest

Tondiraba Spordikeskuse jäähalli perenaine Jelena Glebova peab kõnet.  Foto: Andras Kralla

Tallinna linnalt Tondiraba spordikeskuse juhatamise eest palka saanud Elena Glebova asemel juhtis keskust tegelikult asejuht, sest Gleboval endal puudus töökogemus.

Tallinna spordi- ja noorsooameti algatatud audit tuvastas Tondiraba spordikeskuse töös 2016. aastal hulga puudujääke ja isegi seaduserikkumisi. Muu hulgas selgus, et spordikeskuse juhi Glebova ametikohustused suunati asejuhile Mart Aarele, mida asutuse põhimääruse järgi ei tohiks edasi delegeerida.Spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilvese sõnul ei ole see probleem, sest tema hinnangul sai Glebova kolme aasta jooksul kõrvaltvaatajana piisavalt kogemusi. "Kindlasti on ta väga palju arenenud," on Ilves veendunud. Ehkki Glebova andis auditi kohaselt iluuisutamistreenerina iga päev mitu tundi trenne, ei tuvastanud auditeerijad, et põhitöölt eemal viibitud aja eest oleks tema juhatajana teenitavat palka vähendatud, kirjutas Delfi.2014. aasta suvel avatud keskust juhtima asunud Glebovale määras linn kuupalgaks 2200 eurot. 

"Esialgselt oli minul vähene töökogemus linna struktuurides. Kuna juhataja asetäitjal oli taoline kogemus olemas siis oli ta suureks abiks spordikeskuse käivitamiseks," selgitas Glebova ERR-ile. Glebova rääkis, et jaanuaris 2017 sai asetäitja tööleping läbi ja alates sellest hetkest on ta ise spordikeskust juhtinud.

Hetkel kuum