Äripäev • 19. detsember 2017 kell 6:14

Kenderi kaitsmine tõi Paul Keresele aasta advokaadi tiitli

Vandeadvokaat Paul Keres.  Foto: Erik Prozes

Eesti Advokatuur valis aasta advokaadiks Paul Kerese ning tunnustas Helen Tombergi pikaajalise vabatahtliku töö ja Jüri Raidlat silmapaistva ühiskondliku tegevuse eest.

Advokatuuri esimehe Hannes Vallikivi sõnul mängis Paul Kerese aasta advokaadiks valimisel olulist rolli Kaur Kenderi kaitsmine. "Kenderi protsess on õpikunäide sellest, et advokaati ei tohi samastada tema kliendiga. Advokaat professionaalina esineb ratsionaalselt ja tasakaalukalt, käitugu klient kuidas tahes või arvaku üldsus kliendist mida tahes," märkis Vallikivi. "Teist nii suurt avalikkuse tähelepanu pälvinud vastuolulist kohtuasja polegi meil olnud. Paul Kerese tegevus kogu protsessi vältel on eeskujuks kõikidele Eesti advokaatidele," leidis Vallikivi.

Vabatahtliku tegevuse kategoorias tunnustas advokatuur tänavu Helen Tombergi pikaajalise panuse eest Eesti Advokatuuri ja Lastekaitse Liidu ühisprojektis "Hea nõu lastega peredele". "Helen on selle projekti hing, ta on kaasa löönud algusest peale, juba 7 aastat," selgitas Vallikivi.Ühiskondliku tegevuse kategoorias pärjatud Jüri Raidlat tunnustati panuse eest riigireformi ja selle ühe osa, haldusreformi läbiviimisesse. "Paljud Eesti riigi arhitektid olid advokaadid. Eesti Advokatuur anno 2017 on seda uhkem tänaste advokaatide-riigimeeste üle," sõnas advokatuuri esimees.

Eesti Advokatuur annab aasta advokaadi tiitlit välja aastast 2014. Kandidaate seavad lisaks advokatuuri liikmetele üles ka kohtunikud ja prokuratuur.

Hetkel kuum