Äripäev • 19. detsember 2017 kell 10:26

Mihhail Kõlvart pälvis valge kampsuni „tunnustuse“

MTÜ Korruptsiooniradar andis tänavuse valge kampsuni korruptsiooniauhinna Tallinna linnavolikogu esimehele Mihhail Kõlvartile.  Foto: PantherMedia/Scanpix

MTÜ Korruptsiooniradar andis tänavuse valge kampsuni korruptsiooniauhinna Tallinna linnavolikogu esimehele Mihhail Kõlvartile Tondiraba jäähallis tuvastatud seaduserikkumiste ning auditi varjamise eest.

Korruptsiooniradari juhatuse liige Ardo Ojasalu rääkis, et valge kampsuni auhinna saab Kõlvart, kes vastutas 2015. ja 2016. aastal Tallinna abilinnapeana spordivaldkonna eest ajal, kui Tondiraba jäähalli juhtis ebakompetentne Jelena Glebova.

„Tallinna linnavalitsuse sisekontrolli osakond viis hallis läbi auditi, mis tuvastas seaduserikkumisi, korralagedust ning raiskamist. Selle asemel, et halli tegevust ohjata ning asuda seda korrastama, vaikiti toimuv maha ning pandi sisekontrolli akt juurdepääsupiiranguga sahtlisse,“ ütles Ojasalu.

Teine tänavuse valge kampsuni nominent on Taavi Aas, isik, kelle ümber on korruptsioon möllanud ja keenud aastaid ning kes ise on suutnud sellest korruptsiooniköögist välja tulla alati puhta põllega.„Tema nõunikud on kohtulikult karistatud, ülemus on kohtu all ning kolleegid süüdi mõistetud,“ lisas Ojasalu. Aas on hämara menetlusega Reidi tee projekti eestvedaja ning tema vastutusvaldkond tolereeris kindlatele äripartneritele suunatud hankeid.

Valge kampsuni saaja on avaliku elu tegelane, eelkõige avaliku võimu kandja või ka organisatsioon või isikute kogum, kelle teod on märkimisväärselt vastuolus avatud ühiskonna põhimõtetega ning suunatud oma huvi edendamisele ja võimu kindlustamisele.

Tänavu esitati valge kampsuni auhinnale 15 inimest või organisatsiooni.

Kõlvart ja Aas: Korruptsiooniradar valetab

Valge kampsuni nominendid Mihhail Kõlvart ja Taavi Aas teatasid ühisavalduses, et MTÜ Korruptsiooniradar valetab nii Reidi tee kui ka Tondiraba keskuse kohta. 

„Niinimetatud Korruptsiooniradar teatas, et Reidi tee menetlus on hämar ja hanked on kallutatud. Ühing ei suuda selliseid väiteid mitte millegagi tõendada ja seega on tegemist tavalise laimuga poliitiliste eesmärkide nimel,“ ütlesid Kõlvart ja Aas avalduses. 

Aas ja Kõlvart nimetasid Korruptsiooniradari tegevust juhtivat Ardo Ojasalu vilunud maksude optimeerijaks, kes levitab väärinfot. 

Hetkel kuum