Äripäev • 2. jaanuar 2018
Jaga lugu:

LHV plaanib uut pensionifondi

LHV uus pensionifond peaks tulema tänavu aasta esimeses pooles.   Foto: Andras Kralla

LHV plaanib 2018. aasta esimeses pooles tulla välja ainult Eestisse investeeriva pensionifondiga.

Ainult Eestisse investeeriva II samba pensionifondi juhtimine pakub LHV Varahalduse juhi Mihkel Oja sõnul väljakutseid, kuna börsil noteeritud aktsiate ja võlakirjade hulk on väike, teatas ettevõte LHV finantsportaalis. 

Oja lisas, et fondi edukas toimimine eeldab seda, et pensionifondivalitseja aitab ise aktiivselt uutel instrumentidel sündida.

LHV investeerimismeeskond tegi 2017. aastal aktiivselt juhitud pensionifondide arvel Eesti-suunalisi investeerimisotsuseid 170 miljoni euro väärtuses. Valdavalt investeeriti börsivälistesse võlakirjadesse, kus LHV fondid olid ainsad investorid. Samuti tehti otsuseid investeerida läbi teiste fondide (kinnisvara, private equity). "Sellises mahus investeerimisvõimaluste leidmine annab meile kindluse, et alustada nüüd ka ainult Eestisse investeeriva pensionifondiga," ütles Oja.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas