Patsientide liidule annavad raha ravimifirmad ja apteegikett

Tabletid. Pilt on illustratiivne.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 5. veebruar 2018 kell 6:05

Patsientide liit saab rahalist tuge ravimifirmadelt, samas osaleb liit ravimikomisjonis, kus otsustatakse, milliste tootjate ravimid lähevad soodusravimite nimekirja, kirjutas Eesti Päevaleht.

Liitu juhivad 12 aastat apteegiketti Apotheka juhtinud proviisor Kadri Tammepuu ja jurist Kaido Kolk, kes on ühtlasi Elva haigla nõukogu liige, Tammepuu on töötanud ka ravimite hulgimüüjate ProMed ja Magnum Medical juures.

Eesti Päevalehe andmetel rahastavad liitu suured rahvusvahelised ravimitootjad Pfizer, Novo Nordisk, Roche ja Lundbeck, kuid ka Südameapteegi ketti pidav Pharma Holding ning lisaks erameditsiinikeskus Confido, Carmen Catering, Salvest ja Tederi advokaadibüroo.

"Esindan patsientide huve ja minu hinnangul on mu seisukohad täiesti sõltumatud," kinnitas Tammepuu väljaandele ja lisas, et ühing teenib tulu ka apteekide sooduskaardi ehk tervisekaardi programmist, samuti patsientide õiguste teemaliste tasuliste loengute eest.

Eesti Päevaleht kirjutab, et sotsiaalministeeriumile tuli üllatusena, et patsientide liitu rahastavad ravimitootjad ja apteegikett.

Loe pikemalt tänasest Päevalehest.

Hetkel kuum