Äripäev • 21. veebruar 2018 kell 5:11

Vahistati altkäemaksu võtmise kahtlusega kliinikujuhid

Meditsiinitöötajad.  Foto: Erik Prozes

Keskkriminaalpolitsei pidas eile kinni Lääne-Tallinna keskhaigla hooldusravikliiniku juhataja Mark Levini ning õendusjuhi Mare Leppiku, keda kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises.

Prokuratuuri teatel kahtlustatakse  hooldusravikliiniku juhatajat ning õendusjuhti korduvas altkäemaksu võtmises hooldusravikliinikus ravil olnud patsientide lähedastelt. Kahtlustuse kohaselt maksid hooldusravi teenust vajavate patsientide lähedased juhatajale või õendusjuhile selleks, et nende lähedane saaks haigekassa tasustatud hooldusravile väljaspool järjekorda või ettenähtust lühema aja jooksul.

Kriminaalmenetluse käigus on tuvastatud ka enam kui 20 inimest, keda on alust kahtlustada altkäemaksu andmises.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juhi Mati Ombleri sõnul on korruptsioon meditsiinisektoris jätkuv probleem. "Altkäemaksu andmine selleks, et saada ravile kiiremini, võib seada ohtu mõne teise patsiendi, kes ei pruugi õigeaegselt ravi saada,“ lisas Ombler.

Eriasjade prokurör Leelet Kivioja selgitas, et antud juhul ei ole tegemist arstidele lillekimbu viimisega. „On alust arvata, et kahtlustatavad võtsid osa patsientide lähedastelt vastu raha selle eest, et patsiente üldse ravile võtta või neid haiglas lubatust kauem sees hoida," kommenteeris Kivioja ja lisas, et ametikohta isiklikuks hüvanguks kuritarvitades kahjustasid nad võimalust hooldushaiglasse saada patsientidel, kes soovisid ravi saada ausal teel.

Uurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Hetkel kuum