Äripäev • 17. märts 2018 kell 17:57

Reformierakond jätkuvalt populaarseim

Oravad on kolmandat kuud järjest suutnud võita enam kui kolmandiku vastajate toetusest.  Foto: Anti Veermaa

Kui aasta algusest on Reformierakond üksi saanud nautida suuremat toetust, kui on kahel populaarsemal valitsuserakonnal – Keskerakonnal ja sotsiaaldemokraatidel – kokku, siis märtsis ületas nende kahe toetus napilt oravate oma, selgub Postimehe ja BNSi tellitud uuringufirma Kantar Emori küsitluse tulemustest.

Reformierakonna toetus oli uuringufirma küsitluse tulemuste järgi 34,1 protsenti, Keskerakonnal ja Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal (SDE) kahe peale kokku 34,4 protsenti ja kogu valitsuskoalitsiooni toetus koos kolmanda koalitsioonipartneri Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL) kokku 38,5 protsenti, jäädes seega kolmandat kuud järjest alla 40 protsendi, vahendas Postimees.

Detsembris oma populaarsusega SDE seljatanud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on oma edumaad suurendanud ja hakkab praeguse trendi järgi oma toetusega tasapisi lähenema pigem Keskerakonnale – märtsis toetas sotse tänavu nagu tavaliselt kümmekond protsenti küsitletutest (uuringu järgi 10,6 protsenti) ja EKREt 18,3 protsenti vastajatest.

Pikemalt loe erakondade reitingutest Postimehest.

Hetkel kuum