Äripäev • 24. aprill 2018 kell 8:34

Omniva käive langes 8 protsenti

Omniva  Foto: Meeli Küttim

Rahvusvahelises pakiäris vähenenud Vene turu osakaal viis Eesti Posti esimese kvartali käibe langusse, esimeses kvartalis olid kontserni äritulud kokku 24,7 miljonit eurot.

Käibelanguse põhjustas langus rahvusvahelises e-kaubanduse pakiäris vähenenud Vene turg, selle asemel on kasvanud teiste turgude osakaal. „See aitab paremini hajutada ühe turu domineerimisest tulenevaid riske, kuid teiste turgude kasv pole veel jõudnud täies mahus kompenseerida Vene turu kiiret vähenemist,“ märkis Omniva juhatuse esimees Joona Saluveer. 

Omniva ja Hiina suurima erakapitalil põhineva kullerfirma S.F. Expressi ühisettevõte Post11 teenindab ligi 100 sihtriiki üle maailma.

Ettevõtte pakiautomaatide äritulu kasvas eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes Baltikumis 18 protsenti. „Peame väga oluliseks, et pakiäri kasv koduturul Baltikumis näitab jätkuvat ja kiirenevat kasvu,“ ütles Saluveer, kelle sõnul võitis Omniva turuosa nii Lätis kui Leedus.

Kui kirjamahtude languse tõttu iseloomustab postiäri tulusid tavapäraselt pidev kahanemine, siis 2018. aasta esimeses kvartalis kasvas käive 2 protsenti. “Kirjamahud jätkuvalt langevad, kuid teiste postiteenuste tulud on aidanud seda kompenseerida,” selgitas Saluveer.

 

Hetkel kuum