Äripäev • 17. juuli 2018 kell 6:48

Lennureisijad upitavad Estraveli müügitulu

Estraveli omanik Aivo Takis.  Foto: Andras Kralla

Estraveli kontserni müügikäive oli lõppenud aastal kokku 91 miljonit eurot ning ettevõtte maksueelne kasum 1,34 miljonit eurot, selgub 2017. aasta majandusaruandest.

Mullu toimus Estravelil üle 370 000 reisi, teatas ettevõte pressiuudise vahendusel. Estraveli juhatuse liige Anne Samlik sõnas, et eelmisel aastal sõitis nende grupi ettevõtete kaudu iga päev reisile keskmiselt üle 1000 kliendi, kelle sihtkohaks oli 183 riiki.

Kõige rohkem müüs Estravel mullu lennupileteid - üle poole ettevõtte kogumüügist. Teisel kohal oli hotellimajutuse ning kolmandal pakettreiside ja kruiiside müük. Kliendigruppide lõikes oli suurim eraisikutest puhkusereisijate osakaal (44%), millele järgnesid äriühingud (37%) ning riigi ja avaliku sektori organisatsioonid (17%).

Juhatuse liige Aivo Takis lisas, et mullu ostsid nad ühe reisibüroo USAs Phoenixis ja teise Soomes. Nüüd tegutsevad grupi tütarettevõtted kuues riigis ja kolmel kontinendil: Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, USAs ja Austraalias töötab kokku 215 inimest ja äritegevus käib 10 kaubamärgi alt.

Eesti kapitalile kuuluv Estraveli grupi mullune konsolideeritud müügitulu oli üle 91 miljoni euro, Eestis kasvas müügikäive 11,5% ja ületas 70 miljoni euro piiri, maksueelne kasum oli 1,34 miljonit eurot.

Hetkel kuum