Swedbanki eksjuht tuleb Luminori nõustama

13. september 2018, 14:04
Swedbanki endine juht ja Blackstone'i nõustaja Michael Wolf
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180913/NEWS/180919801/AR/0/AR-180919801.jpg
Ainult tellijale

Pikaaegne Swedbanki Rootsi pealik Michael Wolf, kes töötab Blackstone'is, tuleb nõustama Luminori juhtkonda.

"Michael Wolf, Blackstone'i vanemnõustaja, tuleb nõustama juhtkonda panga ümberkujundamisprotsessi juures," seisab Blackstone'i tänases pressiteates, millega teavitati Luminori pangas enamusosaluse ostmisest.

2009. aastal Swedbanki etteotsa astunud Michael Wolfi juhtimise all tõusis majanduskriisis räsitud Swedbanki aktsia tuhast ja kasvas seitsme aastaga kaheksakordseks, ületades oluliselt Rootsi konkurente. Euroopa pangandussektori indeks kasvas samal ajal vaid kolmandiku.

2015. aastal nimetas Harvard Business Review Wolfi maailma kümne parima tippjuhi hulka. Wolf vallandati 2016. aastal sisetehingute kahtlusega, mis hiljem kinnitust ei leidnud. Mullu veebruarist läks Wolf tööle Blackstone'i.

Luminor teatas täna strateegilisest partnerlusest konsortsiumiga, mida juhib investeerimisfond Blackstone Group L.P. Tehingu tulemusel omandavad Blackstone’i erakapitali investeerimisfondid Luminoris 60% suuruse osaluse. Luminori senised omanikud Nordea Bank AB ja DNB Bank ASA säilitavad kumbki 20protsendilise osaluse. Blackstone investeerib Luminori 1 miljard eurot, teatas Luminor.

1985. aastal asutatud USA investeerimiskontsern Blackstone Group on turuliider alternatiivsete investeeringute – kinnisvara, erakapitali fondide, riskifondide ja laenude väljastamise – vallas. Täpsemalt saab Blackstone Groupi taustast lugeda siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. September 2018, 14:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing