• Jaga lugu:

  Riigikontroll FI tegevust sisuliselt kontrollida ei saa

  Riigikontroll saab kontrollida ainult, kas finantsinspektsioon organisatsioonina töötab õigestiFoto: Andres Haabu

  Danske skandaali tõttu tahab riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon, et riigikontroll auditeeriks finantsinspektsiooni tegevust, kuid kontrolli käed jäävad selles lühikeseks, sest tundlikule informatsioonile ligipääs puudub.

  Seoses erikomisjoni ettepanekuga küsis selle liige Artur Talvik hiljutisel istungil, milline on riigikontrolli suhe finantsinspektsiooniga, mille peale vastas riigikontrolör Janar Holm, et riigikontrolli volituste üle finantsinspektsiooni osas on vaieldud ja käsitlus on selline, et riigikontroll saab finantsinspektsiooni suhtes teostada tavapärast majandustegevuse kontrolli, kuid nende tegevusse nii öelda sisse minna ei ole lubatud.
  Riigikontroll saab finantsinspektsiooni puhul vaadata finantsindikatsiooni, majandustegevust ja muud taolist ehk seda, kuidas finantsinspektsioon ise toimetab.
  Kontroll inspektsiooni sisulise järelevalvetegevuse üle riigikontrolli pädevusse aga ei kuulu, kuivõrd seaduses on ammendavalt sätestatud, kellele finantsinspektsioon tohib nende poolt käideldavat tundlikku informatsiooni väljastada ja riigikontrolli nende hulgas ei ole, selgus istungil.
  Holm lisas, et ta osales kohtumisel Euroopa Liidu liikmesriikide riigikontrolli ülesandeid täitvate asutuste esindajatega, kus ilmnes, et teistel liikmesriikidel on sama probleem. Nimetatud kohtumisel lepiti kokku, et vähemalt Euroopa tasandil püütakse need piirangud maha saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.