• Jaga lugu:

  Ligi: Korobeinik ja Sooäär kiitsid heaks astmelise tulumaksu

  Jürgen Ligi leiab, et endiste erakonnakaaslaste soovitud sotsiaalmaksu lagi lõpeb paratamatult astmelise tulumaksugaFoto: PEETER LANGOVITS, Postimees/Scanpix

  Jätkusuutlikku sotsiaalmaksu lage ilma astmelise tulumaksuta pole nähtud kusagil, mistap on Reformierakonna liikme Jürgen Ligi hinnangul Keskerakonna nimekirja läinud Andrei Korobeinik ja Imre Sooäär võtnud omaks ka Keskerakonna tulumaksupoliitika.

  "Sisuliselt on tegemist libauudisega, kus Ratas rääkis isegi tulumaksu laest. Aga mis keelel, see meelel: mitte kusagil ei ole jätkusuutlikku sotsiaalmaksu lage ilma astmelise tulumaksuta," kommenteeris Reformierakonna liige ja endine pikaaegne rahandusminister Jürgen Ligi.
  See aga koormab Ligi sõnul maksumaksjat rohkem, kui pakub vähegi realistlik maksuvabastus kõrgepalgalistele. "Seega tuleb öelda, et Sooäär ja Korobenik kiitsid heaks astmelise tulumaksu, maksuvaba miinimumi äravõtmise alates keskpärasest 1200 eurost, sotsiaalmaksu tõstmise ja aktsiisipoliitika," ütles ta.
  Ligi viitas veel, et Reformierakonna algatust kehtestada kõigile ühtlane 500eurone maksuvabastus on Keskerakond arvamusartiklites kritiseerinud kui rikaste soosimist.
  "Meie valik oli sotsiaalmaksu määra vähendamine kõigile ja maksuvaba miinimumi tõstmine, aga kuigi koalitsioonis tehtud kompromissi tulemusel ei saavutanud me suurt langetust, pööras Keskerakond sellegi tagasi," lõpetas ta.
  Keskerakonna juht ja peaminister Jüri Ratas ütles kolmapäeval, et erakond toetab sotsiaalmaksule lae kehtestamist. Ratase büroojuht Tanel Kiik ütles ERRi vahendusel, et erakonnas konkreetses numbris veel kokku lepitud ei ole, kuid silmas peetakse näiteks neljakordset keskmist palka.
  Keskmine palk oli selle aasta teises kvartalis 1321 eurot ja seega neljakordne Eesti keskmine palk 5284 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.