• Jaga lugu:

  Ligi: Korobeinik ja Sooäär kiitsid heaks astmelise tulumaksu

  Jürgen Ligi leiab, et endiste erakonnakaaslaste soovitud sotsiaalmaksu lagi lõpeb paratamatult astmelise tulumaksugaFoto: PEETER LANGOVITS, Postimees/Scanpix

  Jätkusuutlikku sotsiaalmaksu lage ilma astmelise tulumaksuta pole nähtud kusagil, mistap on Reformierakonna liikme Jürgen Ligi hinnangul Keskerakonna nimekirja läinud Andrei Korobeinik ja Imre Sooäär võtnud omaks ka Keskerakonna tulumaksupoliitika.

  "Sisuliselt on tegemist libauudisega, kus Ratas rääkis isegi tulumaksu laest. Aga mis keelel, see meelel: mitte kusagil ei ole jätkusuutlikku sotsiaalmaksu lage ilma astmelise tulumaksuta," kommenteeris Reformierakonna liige ja endine pikaaegne rahandusminister Jürgen Ligi.
  See aga koormab Ligi sõnul maksumaksjat rohkem, kui pakub vähegi realistlik maksuvabastus kõrgepalgalistele. "Seega tuleb öelda, et Sooäär ja Korobenik kiitsid heaks astmelise tulumaksu, maksuvaba miinimumi äravõtmise alates keskpärasest 1200 eurost, sotsiaalmaksu tõstmise ja aktsiisipoliitika," ütles ta.
  Ligi viitas veel, et Reformierakonna algatust kehtestada kõigile ühtlane 500eurone maksuvabastus on Keskerakond arvamusartiklites kritiseerinud kui rikaste soosimist.
  "Meie valik oli sotsiaalmaksu määra vähendamine kõigile ja maksuvaba miinimumi tõstmine, aga kuigi koalitsioonis tehtud kompromissi tulemusel ei saavutanud me suurt langetust, pööras Keskerakond sellegi tagasi," lõpetas ta.
  Keskerakonna juht ja peaminister Jüri Ratas ütles kolmapäeval, et erakond toetab sotsiaalmaksule lae kehtestamist. Ratase büroojuht Tanel Kiik ütles ERRi vahendusel, et erakonnas konkreetses numbris veel kokku lepitud ei ole, kuid silmas peetakse näiteks neljakordset keskmist palka.
  Keskmine palk oli selle aasta teises kvartalis 1321 eurot ja seega neljakordne Eesti keskmine palk 5284 eurot.
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.