• Jaga lugu:

  Kuidas säästab Eesti investor?

  Kui Eesti investor tahab kaubelda Ameerika Ühendriikide aktsiaturul, siis on eelis Eesti pankade ees USA välismaakleril Interactive Brokersil, ütlesid investorid Märten Kress ja Kristi Saare Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

  Investor Märten Kress hindab aktsiatehingute jaoks märksa kõrgemalt ameeriklaste Interactive Brokerit kui Eesti panku.Foto: Raul Mee
  Kress tunnistas, et paar aastat tagasi otsis ta välismaaklerit soodsamate tehingute nimel. Ta alustas eraisikuna hollandlaste Lynxiga, ent kui oli vaja jätkata ettevõtjana investeerimist, otsustas ta ameeriklaste Interactive Brokersi kasuks.
  "Soov on tehinguid teha USA aktsiatega, mis kahjuks on kohalike pankade kaudu väga-väga kallis lõbu," ütles Saare, kelle valik osutus samuti Interactive Brokersi kasuks, kuna ta tahab eelkõige tegutseda Ameerika Ühendriikide turul.
  Kress ja Saare tõid välismaakleri eelisena välja just tehingutega kaasnevad tasud – kui kasutada mõnda panka Eestis tehingute tegemiseks, siis võib tehingutasu ulatuda lausa mitukümmend korda suuremaks kui Interactive Brokersit kasutades. Samuti on eelis USA välismaakleril haldustasu ja valuutavahetusega kaasneva kuluga.
  "Kui võtame 1500–2000 euro suuruse tehingu, siis kohalike pankadega USA aktsiaid või muid välismaised väärtpabereid ostes maksame tehingutasudeks ligikaudu 20–25 eurot või dollarit. Interactive Brokersi kaudu on USA aktsiate puhul miinimumtehingutasu 1 dollar. Kui valida alternatiivne tehingutasude skeem ehk tier pricing, siis on 39 dollarisenti," selgitas Kress.
  Millised on Kressi ja Saare hinnangul Interactive Brokersi eelised ja keerulisemad kohad, saab kuulata pikemalt Äripäeva hommikuprogrammist.
  Intervjuu Märten Kressi ja Kristi Saarega algab 28:53.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.