Äripäev • 25. veebruar 2019 kell 8:39

Täna otsustatakse Helsingi tunneli saatus

Uusimaa otsustab täna, kas Peter Vesterbacka tunnelile jääb maakonnaplaneeringul ruumi  Foto: Veiko Tõkman

Vastus küsimusele, kes hakkab arendama Tallinn-Helsingi tunnelit, võib saabuda juba täna, kui Soomes otsustatakse, milliseid ühenduskohti maakonna planeeringuga üldse lubatakse, kirjutab Helsingin Sanomat.

Nimelt otsustab Helsinki-Uusimaa maakonnavalitsus, kas panna maakonna planeeringus tunneli lähtekohana paika Helsingi kesklinn, nagu see on Soome transpordiministeeriumi plaanides või jätta rohkem võimalusi, sest ärimees Peter Vesterbacka tunnelikavad näevad ette hoopis ühendust üle Espoo linna Helsingist läänes.

Helsingin Sanomat kirjutab, et maakond kaldub mõlemale tunnelile rohelise tule andmise poole. Selle vastu on aga lai rinne ametiasutusi Transpordi- ja infrastruktuuriagentuuri alustades ning Helsingi ja Vantaa linnavalitsustega lõpetades.

Maavanem Markku Markkula ütles lehele, et nemad pooldavad mõlema valiku jätmist planeeringusse, seda enam et praegu ei ole ühelgi projektil ei linnade ega ELi rahastust.

Hetkel kuum