• Jaga lugu:

  Luminor tõi meeskonda veel ühe endise Swedbanki juhi

  Erkki Raasukese meeskonnas alustab finantsjuhine Jonas ErikssonFoto: Andres Haabu

  Luminori panga nõustaja Michael Wolfi kunagine meeskonnaliige Swedbanki päevilt Jonas Eriksson saab Luminori finantsjuhiks.

  „Mul on väga hea meel, et Jonas meie juhtkonnaga liitub. Tänu tema muljetavaldavatele kogemustele finantsvaldkonnas ning teadmistele strateegiast, regulatiivsetest küsimustest ja kapitaliturgudest saab juhtkond uue väärtusliku liikme,” ütles Luminori juhatuse esimees Erkki Raasuke.
  Erikssoni sõnul ootab ta uut väljakutset põnevusega. „Töö piirkonna suurimas pangas, millel on kogenud juhtkond ning võimsad eesmärgid, saab olema kindlasti üks huvitav teekond,” sõnas Eriksson.
  See ei ole Erikssoni jaoks esimene pank, millel piirkonnas suur mõju. Jonas Eriksson töötas enne Londonis baseeruva finantstehnoloogiaettevõtte Procensus juhikohta seitse aastat Swedbankis tootejuhi kohal.
  Dagens Industri avaldas ajavahemikus 2015-2016 rea artikleid Swedbanki juhtkonna kinnisvaraäri kohta, mida endine finantsjuht Göran Bronner, suurettevõtete panganduse juht Magnus Gagner-Geeber ja tootejuht Jonas Eriksson pangatöö kõrvalt ajasid.
  Bronner ja Gagner-Geeber pidid seepärast töölt lahkuma ning skandaal oli osaliselt põhjuseks, miks Michael Wolf pidi loobuma Swedbanki juhikohast. Kahjunõuet toona juhtidele siiski ei esitatud.
  Luminori saabus Michael Wolf koos uue omaniku Blackstone'iga, mille juures Wolf töötab nõustajana. "Michael Wolf, Blackstone'i vanemnõustaja, tuleb nõustama juhtkonda panga ümberkujundamisprotsessi juures," teatas Blackstone mullu septembris pärast Luminori enamusosaluse ostmist Nordealt ja DnB-lt.
  Ka Luminori preageune juht Erkki Raasuke töötas Swedbanki peakontoris samal ajal, kui seal alustas juhikohal Michael Wolf. Pärast kolmeaastast Swedbanki Balti panganduse juhtimisest sai Raasukesest 2009. aastal Swedbanki finantsjuht, sel kohal oli ta mõni aasta, kuni liikus edasi LHV-sse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.