Kristjan Pruul • 2. mai 2019 kell 9:10

Luminor tõi meeskonda veel ühe endise Swedbanki juhi

Erkki Raasukese meeskonnas alustab finantsjuhine Jonas Eriksson  Foto: Andres Haabu

Luminori panga nõustaja Michael Wolfi kunagine meeskonnaliige Swedbanki päevilt Jonas Eriksson saab Luminori finantsjuhiks.

„Mul on väga hea meel, et Jonas meie juhtkonnaga liitub. Tänu tema muljetavaldavatele kogemustele finantsvaldkonnas ning teadmistele strateegiast, regulatiivsetest küsimustest ja kapitaliturgudest saab juhtkond uue väärtusliku liikme,” ütles Luminori juhatuse esimees Erkki Raasuke.

Erikssoni sõnul ootab ta uut väljakutset põnevusega. „Töö piirkonna suurimas pangas, millel on kogenud juhtkond ning võimsad eesmärgid, saab olema kindlasti üks huvitav teekond,” sõnas Eriksson.

See ei ole Erikssoni jaoks esimene pank, millel piirkonnas suur mõju. Jonas Eriksson töötas enne Londonis baseeruva finantstehnoloogiaettevõtte Procensus juhikohta seitse aastat Swedbankis tootejuhi kohal.

Dagens Industri avaldas ajavahemikus 2015-2016 rea artikleid Swedbanki juhtkonna kinnisvaraäri kohta, mida endine finantsjuht Göran Bronner, suurettevõtete panganduse juht Magnus Gagner-Geeber ja tootejuht Jonas Eriksson pangatöö kõrvalt ajasid.

Bronner ja Gagner-Geeber pidid seepärast töölt lahkuma ning skandaal oli osaliselt põhjuseks, miks Michael Wolf pidi loobuma Swedbanki juhikohast. Kahjunõuet toona juhtidele siiski ei esitatud.

Luminori saabus Michael Wolf koos uue omaniku Blackstone'iga, mille juures Wolf töötab nõustajana. "Michael Wolf, Blackstone'i vanemnõustaja, tuleb nõustama juhtkonda panga ümberkujundamisprotsessi juures," teatas Blackstone mullu septembris pärast Luminori enamusosaluse ostmist Nordealt ja DnB-lt.

Ka Luminori preageune juht Erkki Raasuke töötas Swedbanki peakontoris samal ajal, kui seal alustas juhikohal Michael Wolf. Pärast kolmeaastast Swedbanki Balti panganduse juhtimisest sai Raasukesest 2009. aastal Swedbanki finantsjuht, sel kohal oli ta mõni aasta, kuni liikus edasi LHV-sse.

Hetkel kuum