Äripäev • 15 juuni 2019
Uudised
Ainult tellijale

Ratas ja Paet kritiseerivad Martin Helme soolot Euroopas

Jüri Ratas.   Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix

Minister Martin Helme jäi Euroopa rahandusministrite kohtumisel eriarvamusele ja ütles, et täitis sellega parlamendilt saadud mandaati. Peaminister Jüri Ratas ütles, et Martin Helme ei esindanud valitsuse seisukohta.

Euroala rahandusministrite hommikuni kestnud vaidlusel Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) reformimise üle jäi Eesti lõpuni eriarvamusele ning lõplik otsustus jäeti riigipeade tippkohtumise kanda. "Vaidlesime kella viieni. Kui algul oli seal kolleege, kes olid samal seisukohal, siis hommikuks jäin ma üksi ja kirja sai, et Eesti jääb eriarvamusele ning otsus langetatakse Ülemkogul," ütles Eesti rahandusminister Martin Helme reedel Äripäevale.

Hetkel kuum