Kristjan Pruul • 10 detsember 2019
Uudised
Ainult tellijale

Kuidas finantssüsteemis miljonitesse ulatuvaid kulusid vähendada

Rainer Osaniku meeskonnal on majandusministeeriumis aega üheksa kuud, et pakkuda välja seadusandlik raamistik, millega finantssektor saaks kokku hoida kümneid miljoneid eurosid.  Foto: Liis Treimann

Eestis on tuhandeid välismaalasi, kelle äritegevust hoiavad tagasi karmid panganõuded, 12 000 ettevõtet, kes klientide andmeid kontrollima peavad ning riigil suur rahapesuskandaalidest põhjustatud mainekahju. Lahendust otsitakse uue tehnoloogiaplatvormi kaudu.

"Praegu pangad tegutsevad omaette ning igaüks hangib infot parimaid oskusi ja võimalusi kasutades – arendab tarkvaralisi lahendusi, tugevdab organisatsiooni ning koolitab inimesi. Teisisõnu, toimub justkui võidurelvastumine," rääkis Coop Panga juhatuse liige Hans Pajoma. See muudab aga kogu protsessi väga kulukaks ja ebaefektiivseks, mille tulemusena on kannatajaks pankade kliendid.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum