Äripäev • 10 jaanuar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Finantsinspektsioon praagib iga kümnenda finantssektori juhi välja

Sobivuskontrolli käigus tuvastame umbes iga kümnenda isiku puhul, et ta ei sobi finantssektorisse, ütles Siim Tammer  Foto: Liis Treimann

Finantssektori ettevõtete juhtide valikul kiputakse nende sobivusest mööda vaatama ning unustama sisekorra kehtestamine, seetõttu on finantsinspektsioonil tulnud sisuliselt iga kümnes isik sobivuse alusel välja praakida.

2019. aastal läbi viidud erikontrolli käigus kontrollitud 17 ettevõttest enamik olid sellised, kus kas puudus sisekord üldse või ei olnud juhtide valimise protsess nõuetekohane. Puudusi esines krediidiandjate või -vahendajate, makseasutuste, pankade, kindlustusandjate, fondivalitsejate ja investeerimisühingute seas, teatas inspektsioon.

Hetkel kuum