Äripäev • 6. aprill kell 10:33
Uudised
Ainult tellijale

Riigikohus lubab Toilal riigikaitse põhjusel tuulepargist keelduda

Pildil toodavad elektrit Pakri tuulikud.  Foto: Liis Treimann

Riigikohus teatas, et ei leidnud vastuolu põhiseadusega õigusaktides, mille alusel Toila vald keeldus tuulepargile ehitusloa andmisest.

Kohtuasjas vaieldi selle üle, kas Toila vald tohtis keelduda ehitusloa väljastamisest Päite-Vaivina tuulepargile, avab asja riigikohus. Märtsis 2016 taotles ettevõtja Harry Raudvere firma Est Wind Power OÜ vallalt luba 28 elektrituuliku püstitamiseks. Omavalitsus ettevõttele luba ei andnud, sest kaitseministeerium jättis ehitusprojekti kooskõlastamata, kuna tuulikud vähendaksid radari töövõimet ja ohustaksid nõnda Eesti riigi julgeolekut, märgib riigikohus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum