Pille Ivask • 4 juuni 2016

Ronaldo on rohkem väärt kui kogu Ungari meeskond

Cristiano Ronaldo  Foto: epa

10. juunil algavad jalgpalli Euroopa meistrivõistlused toovad palliplatsile sellised kuulsused nagu Cristiano Ronaldo ja Thomas Mülleri. Esimest korda osaleb ka Ungari meeskond, kelle koguväärtus on väiksem kui ühel jalgpallistaaril.

Hollandi pank ING Groep NV tegi enne suurt spordisündmust mõningad arvutused ja leidis, et Portugali jalgpallistaari Cristiano Ronaldo ostmine läheks jalgpalliklubile maksma 116 miljonit dollarit. Võrdluseks, Ungari 23 liikmest koosneva tiimi soetamine läheks maksma kokku vaid 31 miljonit dollarit.

Panga kalkulatsioonide kohaselt on kõige kallim Hispaania jalgpallimeeskond, kelle liikmed maksaksid kokku 736 miljonit dollarit, järgnevad Saksamaa (633 miljonit) ja Prantsusmaa (551 miljonit). Tegu on riikidega, kes on algava jalgpallipeo suurfavoriidid võidukarikale.

Ühtlasi reastas ING algavate võistluste kümme kõige kallimat mängijat. Esikümnesse mahtus ka Walesi jalgpallikoondise ja Real Madridi äärepoolkaitsja Gareth Bale, kes läks Hispaania tippklubisse 2013. aastal üle Tottenhami Hotspuri meeskonnast rekordilise 113 miljoni dollari eest.

ING tabeli põhjal on seega kõige kallim jalgpallur portugallane Cristiano Ronaldo (väärtus 116 miljonit dollarit), järgnevad Saksa koondise ründaja ja poolkaitsja Thomas Müller (79 miljonit dollarit), belglane Eden Hazard (74 miljonit), poolakas Robert Lewandowski (74 miljonit), esiviisiku lõpetab prantslane Paul Pogba (68 miljonit dollarit).

Hetkel kuum