• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaata parimaid toidutootjaid

  Äripäeva toiduainetööstuse TOPi võitja kavatseb tänavu viiendiku käibele lisaks teenida.

  “No mis ma julgen väita, 20%line käibekasv tuleb. Ma usun, et sellest suudame kinni pidada,” kommenteeris 2013. aasta majandusnäitajate põhjal edukaim toidutootja, Lunden Food OÜ juht Ülo Rekkaro Äripäeva 27. augusti ajakirjale Tööstus.
  Äripäeva Toiduainetetööstuse TOP107
  1. Lunden Food OÜ - valmistoitude tootmine2. Santa Maria AS - maitseainete ja -kastmete tootmine3. Kalev AS - kakao, šokolaadi ja suhkrukondiitritoodete tootmine4. Spratfil AS - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine5. Nõo Lihatööstus AS - Liha- ja linnulihatoodete tootmine6. Salutaguse Pärmitehas AS (1) - mujal liigitamata toiduainete tootmine7. Salvest AS (2) - mujal liigitamata toiduainete tootmine8. Polven OÜ (2) - majoneesi, ketšupi, kastmete, kondenspiima tootmine9. Calamaris OÜ - kala ja kalatoodete töötlemine ja säilitamine10.–11. Kalma Kaubandus OÜ - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine10.–11. Lihakarn OÜ - liha- ja linnulihatoodete tootmine
  12.–13. Leibur AS - leiva ja saia tootmine12.–13. Saaremaa Lihatööstus OÜ - liha- ja linnulihatoodete tootmine14. Arke Lihatööstus AS - liha töötlemine ja säilitamine15. Premia Foods AS (2) - valdusfirmade tegevus (rahvusvaheline toiduettevõte)16. Reval Kondiiter OÜ - leiva ja saia tootmine17.–18. OG Elektra Tootmine AS - kulinaarsete-, kondiitri-, pagari- ja lihatoodete tootmine17.–18. Piimandusühistu E-Piim TÜH (2) - muude piimatoodete tootmine, sh või tootmine19. Kõrveküla Kalatööstuse AS - kala ja kalatoodete töötlemine ja säilitamine20. Estover Piimatööstus OÜ - juustu- ja kohupiimatootmine
  21. Rannarootsi Lihatööstus AS - lihatoodete tootmine ja müük22. Kikas OÜ - liha- ja linnulihatoodete tootmine23.–24. Vipis OÜ - mujal liigitamata toiduainete tootmine23.–24. Oskar LT AS - Liha- ja linnulihatoodete tootmine25. Eesti Sai OÜ - leiva ja saia tootmine26. Linnamäe Lihatööstus AS - Liha- ja linnulihatoodete tootmine27. Tarplani Kaubanduse OÜ - majoneesi tootmine ja hulgimüük28. Pihlaka AS - toidukaupade jae- ja hulgimüük29. HTÜ Tootmine OÜ - leiva ja saia tootmine
  30.–31. HKScan Estonia AS (2) - liha töötlemine ja säilitamine30.–31. Bacula AS - mooside valmistamine32. Latikas OÜ - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine33. Valio Eesti AS - piima töötlemine, piimatoodete ja juustu tootmine34. Kriskal AS - toiduainete (mereandide imitatsioonide) tootmine35. Lihula Leib OÜ - pagari- ja kondiitritoodete tootmine ja turustamine36. Otepää Lihatööstus Edgar OÜ - liha töötlemine ja säilitamine37. Eksfisk OÜ - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine38. Japs AS (2) - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine39. Maag Piimatööstus AS - piimatoodete tootmine ja müük40. Põltsamaa Felix AS - mujal liigitamata toiduainete tootmine
  41. EBM Grupp AS - õli ja rasva tootmine,  toidukaupade hulgimüük42. Sangaste Linnas AS - jahu ja tangainete tootmine43. Europagar OÜ - pagari- ja kondiitritoodete valmistamine ning müük44. A-Vorst OÜ - liha ümbertöötlemine, vorstitoodete valmistamine45.–46. Maadlex OÜ - majoneesi- ja ketsupitootmine ja hulgimüük45.–46. M.V.Wool AS - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine47. Fijom Pluss OÜ - liha töötlemine ja säilitamine48. Tartu Mill AS (2) - jahu ja tangainete tootmine49.–50. Polar Sun Products OÜ - mujal liigitamata toiduainete tootmine49.–50. Chef Foods OÜ (2) - liha töötlemine ja säilitamine
  51. Violia Team OÜ - Kakao, šokolaadi ja suhkrukondiitritoodete tootmine52. Kivi Pagar OÜ - leiva ja saia tootmine53. Juurviljaait OÜ - kartuli töötlemine ja säilitamine54. Convi Food Sweets OÜ - käsitsi valmistatud martsipanist tordikaunistused ja figuurid55. Saaremaa Piimatööstus AS (2) - juustu- ja kohupiimatootmine56. Balsnack International Holding AS - snäkkide tootmine, marjade sügavkülmutus57. Pärnu Laht AS - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine58. Balti Veski AS - teraviljatoodete tootmine, maaletoomine, pakendamine ja müük59.–60. Eltrum OÜ - saia- ja leivatoodete, küpsetiste, iiriskommide ja küpsiste valmistamine59.–60. Marmiton AS - kondiitritoodete (marmelaad, vahvlid, sefiir, halvaa) tootmine ning müük
  61. VRHL OÜ - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine62. Koorti Kartul OÜ - kartuli töötlemine ja säilitamine63. Saare Fishexport OÜ - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine64. Euroleib AS - leiva ja saia tootmine65. Kajax Fishexport AS - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine66.–67. Japs M.V.M. AS (2) - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine66.–67. Annemeli Lihatooted OÜ - liha- ja linnulihatoodete tootmine68. Pagaripoisid OÜ - kondiitri- ja pagaritoodete valmistamine ning hulgimüük69. Saue Production OÜ - maitseainete ja -kastmete tootmine70. KWARTONS OÜ - valmistoitude tootmine
  71. Sagro Food AS - muu puu- ja köögivilja töötlemine ja säilitamine72. Atria Eesti AS - Liha- ja linnulihatoodete tootmine73. Eesti Kalapüügiühistu TÜH - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine74. Viru Rand OÜ - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine75. Eesti And OÜ - muu puu- ja köögivilja töötlemine ja säilitamine76. Lõuna Pagarid AS - leiva ja saia tootmine77. Eesti Munatooted AS - munatoodete tootmine ja töötlemine78. Fazer Food OÜ - valmistoitude tootmine79. Maag Konservitööstus AS - liha- ja linnulihatoodete tootmine80. Eesti Traalpüügi Ühistu TÜH - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine
  81. Otepää Oskar OÜ - liha töötlemine ja säilitamine82. Liivimaa Pagar AS - leiva jm värskete pagaritoodete tootmine83. Astri Tootmine OÜ - kuiviku- ja küpsisetootmine; säilitusainetega pagaritoodete tootmine84. Suure-Jaani Vorstitööstus OÜ - lihatoodete tootmine85. Ösel Fish OÜ - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine86. Raasiku Lihatööstus OÜ - Liha- ja linnulihatoodete tootmine87. Estonian Malt OÜ - jahu ja tangainete tootmine88. Karja Pagariäri OÜ - leiva ja saia tootmine89. Saidafarm AS - juustu- ja kohupiimatootmine90. Saarek AS (1) - muu puu- ja köögivilja töötlemine ja säilitamine
  91.–92. Saarioinen Eesti OÜ - valmistoitude tootmine91.–92. Est-Agar AS - furcellaraani tootmine ja müük, furcellaaria (merevetikas) kuivatamine ja pakendamine93. Märjamaa Lihatööstus OÜ - liha töötlemine ja säilitamine94. Raistel OÜ - äädika-, sinepi- ja maitsekastmete tootmine95. Maris Gilden AS - küpsiste, präänikute, suhkrukondiitritoodete tootmine96. Saare Leib OÜ - leiva ja saia tootmine97. Orti-Pagar OÜ - leiva ja saia tootmine98. GURMEEKLUBI OÜ - leiva ja saia tootmine99. Rey AS (2) - liha töötlemine ja säilitamine100. Nantecom Saaremaa DeliFood OÜ - piima töötlemine, piimatoodete ja juustu tootmine
  101. Nopri Talumeierei OÜ - piima töötlemine, piimatoodete ja juustu tootmine102. Tipperary OÜ (2) - kala külmutamine ja vürtsikilu tootmine103. Maseko AS - kala, vähilaadsete ja limuste töötlemine ja säilitamine104. Loiri Pagar OÜ - leivatootmine; värskete pagari- ja kondiitritoodete tootmine105. Hagar AS - pagari- ja valikpagaritoodete tootmine ja müük106. Erlandia OÜ - leiva ja saia tootmine107. Kihnu Kala AS - kala töötlemine ja turustamine
  1 majandusaasta erineb kalendriaastast2 konsolideeritud
  TASUB TEADA: Äripäeva TOPid
  - 2014. aasta sügisel ilmuvad edetabelid on koostatud 2013. aasta majandusnäitajate põhjal. Tänavu II poolaastal ilmub 70 Äripäeva edetabelit
  - koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2013, ärikasum 2013, käibe ja kasumi kasv 2013. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus - põhjal
  - kõiki Äripäeva edetabeleid saab töödeldaval kujul ja andmetega osta Äripäeva infopangast Agent http://agent.aripaev.ee
  ------
  Edetabel ilmub 27. augusti kuukirjas Tööstus. Lisaks edukamatele joogi- ja toiduainetööstustele saab ajakirjast lugeda, millega sektori edukamad käivet juurde teenivad ning mis aitab kasumlikkust kasvatada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.