• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kinnisvararingkonnad saavad valesti aru

  Liisa OviirFoto: Andres Haabu

  Levinud arusaam, et riik hakkab ise ehitama korterelamuid, on kinnisvararingkondade tõlgendus, kirjutab sotsiaaldemokraadist ettevõtlusminister Liisa Oviir.

  Väidetega, et üürielamute programmi asemel tuleks midagi muud teha, ei saa nõus olla. (Loe ka siit ja siit - toim). Üürielamuprogramm on üks töökohtade tekitamise vahend teiste seas. Eriti piirkondades, kus kvaliteetne eluasemefond puudub. Tööstusparkide kõrvale ja toeks vajame ka riiklikult toetatud üürielamuid.
  Riikliku üürielamuprogrammi toel ehitatud korterid pole tasuta munitsipaalkorterid, vaid mõeldud eeskätt leevendama uute töökohtade tekkimisel eluaseme probleeme. Levinud arusaam, et riik hakkab ise ehitama korterelamuid, on kinnisvararingkondade tõlgendus.
  Toetan igati tööstusalade loomist piirkonda, kus tööstus areneb. Aga tööstusparkide kõrvale ja toeks vajame ka riiklikult toetatud üürielamuid.
  Üürielamute näol on tegemist on toetusmeetmete paketiga ehk koostöö riigi, omavalitsuste ja ettevõtjate vahel. Riik ei vali omaalgatuslikult välja piirkondi, kuhu riiklikke üüripindasid rajama hakata. Seda teeb taotlust esitades kohalik omavalitsus, kellel tuleb näidata, milline on üürielamu mõju piirkonna ettevõtlusele ja kinnisvaraturule. Kui Võrumaale üürielamuid vaja pole, siis jõuga riik sinna ehitama ei hakka.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.