Liisa Oviir • 1. juuni 2016 kell 8:23

Kinnisvararingkonnad saavad valesti aru

Liisa Oviir  Foto: Andres Haabu

Levinud arusaam, et riik hakkab ise ehitama korterelamuid, on kinnisvararingkondade tõlgendus, kirjutab sotsiaaldemokraadist ettevõtlusminister Liisa Oviir.

Väidetega, et üürielamute programmi asemel tuleks midagi muud teha, ei saa nõus olla. (Loe ka siit ja siit - toim). Üürielamuprogramm on üks töökohtade tekitamise vahend teiste seas. Eriti piirkondades, kus kvaliteetne eluasemefond puudub. Tööstusparkide kõrvale ja toeks vajame ka riiklikult toetatud üürielamuid.

Riikliku üürielamuprogrammi toel ehitatud korterid pole tasuta munitsipaalkorterid, vaid mõeldud eeskätt leevendama uute töökohtade tekkimisel eluaseme probleeme. Levinud arusaam, et riik hakkab ise ehitama korterelamuid, on kinnisvararingkondade tõlgendus.

Toetan igati tööstusalade loomist piirkonda, kus tööstus areneb. Aga tööstusparkide kõrvale ja toeks vajame ka riiklikult toetatud üürielamuid.

Üürielamute näol on tegemist on toetusmeetmete paketiga ehk koostöö riigi, omavalitsuste ja ettevõtjate vahel. Riik ei vali omaalgatuslikult välja piirkondi, kuhu riiklikke üüripindasid rajama hakata. Seda teeb taotlust esitades kohalik omavalitsus, kellel tuleb näidata, milline on üürielamu mõju piirkonna ettevõtlusele ja kinnisvaraturule. Kui Võrumaale üürielamuid vaja pole, siis jõuga riik sinna ehitama ei hakka.

Hetkel kuum