Vilja Kiisler • 12. oktoober 2016 kell 11:00

Mis see Michal nüüd Heinaga teeb?

Raivo Hein Äriplaanil  Foto: Andres Haabu

Kas teate, mis juhtub siis, kui liiga palju õiendada ja lärmata? Õige, võidakse nii lahti lasta kui ka kinni panna.:) Aga võidakse ka kutsuda mõnda töögruppi, et te õiendaksite otsustajatele sobivas kohas ja formaadis. Lootuses, et jääte lõpuks lihtsalt vait, kirjutab arvamustoimetaja Vilja Kiisler.

Just nii juhtus investor Raivo Heinaga, kes on Äripäeva veergudel pahandanud praamiliikluse hädade pärast ja arvanud, et Saaremaa sild lahendaks ära kogu selle jama, mida riik praamiliiklust riigistades on kokku keetnud. Heinal pole kunagi riigi suhtes eriti aupaklikkust jagunud: see ei mõista oma ettevõtteid ise juhtida, aga börsile ka ei vii. Valitsuses ei istu mitte asjatundjad, vaid poliitikud, kes tarvitavad oma mõistust ainult neis piirides, nagu partei ette näeb. Rikkaks saamist nad ei õpeta ja majandust kasvama ei pane. Üksvahe oli Hein peaaegu et valmis ise peaministriks hakkama, aga no kesse temasugust laseb! Juuksedki pikaks kasvada lastud, tuletaevasappi.

Aga no kaua võib seda õiendamist kannatada? Michalil viskaski üle. Kutsus Heina töögruppi. Saaremaa silla töögruppi. Ajaloolise tõe huvides tuleb lisada, et niisugust töögruppi ei ole olemas, sest mingit silda pole teatavasti plaanis ehitada. Kõigepealt tuleb need praamid üles leida ja sõitma panna, nagu Michal Äriplaani konverentsil teadustas. Grupp, millesse Hein kutsuti, on Saaremaa püsiühenduse asjatundjate komisjon.

Mis asju nemad seal arutavad, seda võib ehk Heina käest peagi järele pärida, aga üks on kindel: silda nad küll ei planeeri. Aga võib-olla Hein nüüd enam ei räägi ka. Ikkagi komisjoni liige. Siis ongi Michali kaval plaan täie ette läinud.

Tegelikult pole muidugi Heinal mingit töögruppi ega isegi Saaremaa silda vaja. Tema pläristab helikopteriga ringi ja varsti saab ta isegi lennumasina juhtimise loa kätte. Peaasi, et ta Sõnajalgadega saare kohal kurseerides kokku ei põrka, ja loodetavasti ei käi värske kopteriomanik Oleg Gross liiga tihti saare peal. Aga seda, et Michal laseb tal Saaremaa silda ehitama hakata, võib Hein ainult unes näha.

Hetkel kuum