• Jaga lugu:

  Talviku tardumine

  Artur TalvikFoto: Postimees/Scanpix

  Pärast seda, kui Artur Talvikust sai Vabaerakonna esimees, pole temast enam midagi kuulda.

  See on kurb, sest formaalselt Vabaerakonda mitte kuuluv Talvik rikastas Eesti poliitilist maastikku viisil, millest aina ümmargusemaks, üheülbalisemaks ja üüratumalt igavaks muutunud poliitkultuuris oli ja on valusalt puudu. Tema karedakooreline korruptsioonivastane hoiak mõjus nagu värske tuulepuhang sumbunud ruumis, kus kõik igava koosoleku lõppemist oodates haigutust käeselja taha varjavad.
  Talvik on ainuke korruptsioonikomisjoni juht, kelle nime avalikkus teab ja kes sellel ametikohal ka midagi ära tegi. Talviku ühemehebänd oli Vabaerakonna kaubamärk ning see märk käis täitsa hästi ka maailmavaate eest, mis pole siiamaani tahtnud mingit kindlamat kuju võtta.
   
  Kuivast trennist ei piisa
  Pruukis aga Talvikul korruptsioonikomisjoni esimehe kohalt lahkuda ja lasta ennast erakonna esimeheks ära valida, kui saabus vinduv vaikus. Enne krõbedalt korruptante kostitanud mees oleks nagu keele alla neelanud. Kõik need, kes lootsid, et vassijad ja vusserdajad nagu ennegi valusamalt pihta saavad, on pidanud pettuma.
  Noh, võib-olla on Talvik kuskil suvepikendusreisil või laseb enne sügisese hooaja käimatõmbamist niisama leiba luusse, aga seda ei oleks ta pidanud erakonna esimehena küll sündida laskma, et Vabaerakond kohalikud valimised vahele jätab. Kõik see „Vali inimene, mitte part“-jutt on nii tule-eile-meile, et võtab ohkama. Kahe tooli seadust võib pooldada ja mitte pooldada, aga ta kehtib, pole parata. – Tahate ära muuta? Siis peate vist võimu juurde pääsema, head vabaerakondlased.
  Vabaerakonna arusaamist, et kohalikel valimistel peaksidki osalema ainult valimisliidud ja mitte erakonnad, on avalikkusele vahendanud Altosaared ja Ojangud, mitte Talvik ise. Seegi on rohkem selline sihitu jauramine. Valimisliidud on ka keelatud olnud, kahtlemata võib arutada, kumbapidi õigem on – aga kui erakond ei lähe valimistele mitte erakonnana, vaid pihustab ennast vabatahtlikult laiali liitude ja liidukeste vahel, siis paistab see kõrvalt vaadates kinnisilmi katuseservalt tühjusse sammumisena. Valimiskünnise ületamisega oleks probleeme nii või teisiti, aga kes enne mängu käed tasku surub ja ise kõrvale astub, ei pruugi järgmises ringis, riigikogu valimiste aegu, enam tänaseski vormis olla. Poliitikas kipub kuivast trennist väheks jääma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.