• Jaga lugu:

  Rohkem üksmeelt ja vähem hirmutamist

  Uuel aastal ei lähe kõik korraga paremaks ega ka halvemaks. Oluline on leida tasakaal ühiskonnas, sest ilma koostööta on miljonilisel rahval keeruline püsima jääda, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots.

  Kaarel OtsFoto: Liis Treimann
  Peale musta ja valge on värve rohkem, oluline on neid õigesti kombineerida, et tulemus oleks silmale kena vaadata – teha läbimõeldud ja julgeid valikuid, olla otsustes vaba, kuid omada julgust vastutada. Oluline on pikk vaade – kuidas me saame väärikalt hakkama 10 ja 100 aasta pärast. Tulude suurendamisest ei saa siinkohal üle ega ümber, sest ilma selleta ei ole midagi ümber jagada. Arengust peab osa saama võimalikult tasakaalustatult kogu ühiskond.
  Tundub, et teatava edu saavutamisega on kaasnenud mugavusprobleeme, mis 1980. ja 1990. aastatel oleks tundunud naeruväärsetena. Samal ajal elab endiselt palju inimesi vaesuspiiril. Ettevõtet juhtides on üks suuremaid väljakutseid leida ja hoida tasakaalu töötajate, klientide ja omanike vahel. Kandes selle üle riigi konteksti, siis sarnast tasakaalu on vaja otsida kõikides ühiskonna kihtides – noored, pensionärid, ettevõtjad, töövõtjad, riigijuhid.
  Soovin Eestile rohkem faktipõhisust, vähem karjumist, hirmutamist ja populismi. Viimaste pealetung võib nullida aastatepikkuse töö riigi ülesehitamisel.
  Miljoniline rahvas ei saa endale lubada üksteise kõri kallale kargamist. Väljakutsed on niigi tõsised, oluline on ühtsus ja koostöö. Eeltoodu võib kõlada idealistlikult, aga kui väike riik ei suuda olla nutikas ja paindlik, siis mis eelised meil veel on?
  Äripäev küsis juhtidelt ja arvamusliidritelt hinnangut järgmisele aastale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.