Urmas Paet • 25. juuni 2019 kell 17:15
Arvamused
Ainult tellijale

Urmas Paet: sanktsioonidest häiritud Venemaa üritab murda Euroopa Liitu

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) otsus taastada Venemaa hääleõigus nõrgestab Euroopa ühtset välispoliitikat, olgugi et Euroopa Nõukogu on Euroopa Liidust erinev organisatsioon, kirjutab Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet (Reformierakond).

Urmas Paet.  Foto: JUAN CARLOS HIDALGO

Ometi on ENPA otsuse mõju laiem, sest otsuse poolt hääletasid ka paljude ELi riikide parlamentide saadikud ning Venemaa hääleõiguse äravõtmise põhjused ENPAs olid 2014. aastal samad, miks EL otsustas Venemaa suhtes sanktsioonid kehtestada. Põhjus oli Venemaa kallaletung Ukrainale ehk rahvusvahelise õiguse ränk rikkumine.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum