Jaan Liitmäe • 19. august 2019 kell 11:12
Arvamused
Ainult tellijale

Jaan Liitmäe: tootluse arvutused läbipaistvaks!

Kui kinnisvara tootluse arvutustele lisataks alati ka kasutatud eeldused, oleks see meie turul tervitatav areng, kirjutab investeerimisfirma Domus FND juhatuse liige Jaan Liitmäe.

Jaan Liitmäe.  Foto: erakogu

Kinnisvarasektoriga kokkupuutuvate inimeste jaoks on tootlikkus ehk ingliskeelne yield väga tuttav termin. Selle abil antakse edasi protsentuaalselt väljendades kinnisvaraobjekti tootlikkust, jagades potentsiaalse aastase tulu eurodes kinnisvara hinnaga. Selline üldkasutatav number aitab objekti rahateenimise võimet üldistavalt kirjeldada. Samas võib sama yield'i numbri kui sellise taga peituda totaalselt erinev kombinatsioon erinevatest teguritest, mis, andes küll sarnase tulemuse, võivad omavahel radikaalselt erineda.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum