Jaga lugu:
Arvamused
Ainult tellijale

Jaan Liitmäe: tootluse arvutused läbipaistvaks!

Kui kinnisvara tootluse arvutustele lisataks alati ka kasutatud eeldused, oleks see meie turul tervitatav areng, kirjutab investeerimisfirma Domus FND juhatuse liige Jaan Liitmäe.

Jaan Liitmäe.  Foto: erakogu

Kinnisvarasektoriga kokkupuutuvate inimeste jaoks on tootlikkus ehk ingliskeelne yield väga tuttav termin. Selle abil antakse edasi protsentuaalselt väljendades kinnisvaraobjekti tootlikkust, jagades potentsiaalse aastase tulu eurodes kinnisvara hinnaga. Selline üldkasutatav number aitab objekti rahateenimise võimet üldistavalt kirjeldada. Samas võib sama yield'i numbri kui sellise taga peituda totaalselt erinev kombinatsioon erinevatest teguritest, mis, andes küll sarnase tulemuse, võivad omavahel radikaalselt erineda.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum