Jon Ender • 28. märts kell 11:00
Arvamused
Ainult tellijale

Jon Ender: palun, siin on teile majandusedu ja uue soodsa kodu võtmed!

Jon Ender.  Foto: Erakogu

Automatiseeritud kliimasõbralik ehitus ja seadmete eksport võiksid olla meie eduloo ja ühtlasi uute kättesaadavate kodude vundament, kirjutab ettevõtja Jon Ender arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.

Tavaline uus kodu maksab Eestis praegu Bentley hinna, aga selle eest ei saa luksuskodu, vaid Dacia tüüpi funktsionaalsuse. Samas aga on 1970ndatel 5 miljonit maksnud superarvuti võimekus täna võrreldav paarsada eurot maksva telefoniga. Ehituses pole veel toimunud sarnast automatiseerimist ja optimeerimist. Element- ja moodulmaju valmistatakse osaliselt automaatsete seadmetega, aga võtmed-kätte-hind ei ole 700 eurot m2, nagu on tavaline Eesti inimeste maksevõime.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum