• Jaga lugu:

  Hakka või riigile vastu sõdima

  Mulle meeldib Eestis, kuid eluisu ning motivatsioon tegutseda on kiired kaduma, kui su tegemistest kantseliitliku järjepidevusega üle sõidetakse, kirjutab ettevõtja George Zhordania.

  Ettevõtja jaoks on kuluefektiivsus kõik. Üks asi on rohkem teenida, teine asi vähem kulutada, ning just viimast ajab taga iga ettevõtja.
  Halenaljakas on vaadata, kuidas riik, kes võiks ise eeskuju näidata, kuluefektiivsusega just ei hiilga. Kõlama jääb küsimus, kust saada rohkem raha, aga küsimus peaks olema hoopis, kuidas vähem kulutada.Sellesuvine „maksurevolutsioon“ ei ole midagi muud kui nimetatud probleemist mööda vaatamine. Riik on nagu tarbimissõltlane, kes ei näe probleemi mitte tarbitavate koguste suuruses, vaid pidevas rahapuuduses.
  Julguse puudumine poliitiliselt ebapopulaarseid otsuseid vastu võtta ajab mul südame pahaks. Ja oleks siis nii, et tegevusetuse eest maksavad need, kes käed rüpes istuvad.  Aga ei maksa ju. Ma ei kahtle riigiaparaadi vajalikkuses, kuid väidan, et asju (ka riiki) saab alati väiksemate kulutustega majandada, kaotamata efektiivsuses.
  Reaalset lisandväärtust saab toota ainult erasektor. Muud tegevused on abitegevused. On maksumaksjad ning maksutootjad, erasektor on kahtlemata see viimane.  Kui agressiivne ning ettevõtjavaenuliku maksupoliitika viljelemine jätkub, siis ei jää ettevõtjal muud üle kui riigile vastu sõdima hakata.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Goldman Sachs tõstis S&P 500 hinnasihti
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Investeerimispanga Goldman Sachsi strateegid tõstsid Standard & Poor’s 500 indeksi selle ja järgmise aasta prognoose, tuues põhjusena välja oodatust paremad kasumid ning madalad intressimäärad, vahendab MarketWatch.
Kruuda elukoht Iirimaa pealinnas on kesklinna butiikarenduses
Iirimaa maksejõuetusameti kodulehel avaldatud teates ärimees Oliver Kruuda pankroti kohta on tema elukoha aadressiks märgitud uus kortermaja Dublini kesklinnas.
Iirimaa maksejõuetusameti kodulehel avaldatud teates ärimees Oliver Kruuda pankroti kohta on tema elukoha aadressiks märgitud uus kortermaja Dublini kesklinnas.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.