Stockmann koondab taas

29. oktoober 2014, 10:38
Stockmanni allahindlus kampaania
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141029/BORS/141029640/AR/0/AR-141029640.jpg

Stockmanni kontsern teenis kolmandas kvartalis suure kahjumi ning ettevõtte kavatseb läbi viia tõsised struktuurimuudatused, mille käigus koondatakse 380 inimest.

Stockmanni käive oli kolmandas kvartalis 405 miljonit eurot, mis on 11% vähem kui aasta eest samal ajal. Ettevõtte tegevuskahjum ulatus 14,8 miljoni euroni võrreldes 10,7 miljoni eurose kasumiga mullu kolmandas kvartalis. Puhaskahjum oli tänavu 13,6 miljonit eurot.

„Tarbijate kindlustunne on Soomes endiselt madal ja jaekaubanduse sektori väljavaade sel aastal on ebakindel. Ka Venemaal kahandavad nõrk majandus ja rekordmadal rubla Stockmanni tulemusi,“ kommenteeris Strockmanni nõukogu esimees Kaj-Gustaf Bergh, kes täidab kuni uue tegevjuhi ametisse astumiseni ka juhi kohustusi.

Berghi sõnul on Stockmann seisnud silmitsi mitme väljakutsega ning seetõttu on ettevõtte müük kahanenud rohkem kui turg. Näiteks kahanes septembris firma müük kõigis dividjonides ja see andis tugeva löögi kogu kvartali tulemustele. Seetõttu muutis juhtkond ka tänavust kasumiprognoosi.

„Et murda kahjumispiraali, kavandame suuri ümberkorraldusi oma Seppälä brändi peamistel turgudel ehk Soomes ja Eestis. Kavatseme selle brändiga tuleval aastal väljuda Läti, Leedu ja Vene turult,“ lisas Bergh.

Stockmann plaanib struktuurimuudatuste käigus koondada 380 töötajat.

Kolmandas kvartalis töötas kontsernis 14 344 töötajat, mis on 341 töötajat vähem kui aasta eest. Ettevõttel oli 130 kauplust Soomes, 36 Baltikumis ja 16 Venemaal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2014, 10:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing