10. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Ekspert: aktsiaturud on suuresti ülehinnatud

Wall Street.  Foto: Bloomberg

Investeerimisfirma Hussman Investment Trust juht John Hussman ütles, et keskpankade stiimulprogrammide tõttu on aktsiaturud oluliselt kõrgemal, kus nad peaks tegelikult olema.

„Igas turutsüklis on olnud asjaolusid, kus aktsiad on olnud õiglase väärtusega või alahinnatud. Ainuke tsükkel, kus seda polnud, oli 2002. aasta põhjade juures. Aktsiahinnad olid 2009. aastal pisut alahinnatud, kuid mitte väga palju,” ütles Hussman, kelle sõnul on S&P 500 aktsiate väärtus praegu selline, et järgmise 10 aastaga võib aktsiaindeks keskmiselt tõusta 1,6-1,7 protsenti aastas.

Hussmani hinnang tuleb ajal, mil mitmed suured börsid maailmas kauplevad kas rekordkõrgel või selle lähedal. USA keskpank on lõpetamas enda 3 triljoni dollari suurust võlakirjade ostmise programmi, samas on Jaapani keskpank tugioste suurendanud ning võlakirjade ostmisega võib algust teha ka Euroopa keskpank.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt