• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsi parimad ja halvimad aktsiad

  Southwest Airlinesi aktsia tegi mullu S&P 500 indeksis parima esitluse.Foto: EPA

  USA börsidel dikteeris läinud aasta suurimad võitjad ja kaotajad toornafta hind maailmaturul.

  Tõik, et USA toornafta hinnad kukkusid teises poolaastas ligemale poole võrra, andis kõvasti tuult tiibadesse suurimate kütusetarbijate, eeskätt lennufirmade aktsiatele, kuid räsis halastamatult tootmispoolel tegutsevaid kontserne.
  Koguni kolm Standard & Poor's 500 indeksi mullu kõige kehvema esitluse teinud aktsiat kuulusid energiasektorisse.
  Võitjad
  USA Today koostatud edetabeli USA börsi mullustest võitjatest ja kaotajatest võitis ülekaalukalt justnimelt kukkunud toornafta hinnalt suurt kasu lõiganud lennufirma Southwest Airlines (LUV) (tootlus 124%).
  Teise koha noppis muljetavaldava 105% aastatootlusega arvutimängude levitaja Electronic Arts (EA), mille esindajad lubasid oma teenuseid hoogsalt rahvusvahelistel turgudel laiendada ja kõigele lisaks tõsteti sügisel ettevõtte kasumiprognoosi.
  Ülemäära palju ei jäänud alla ka tootluselt kolmanda koha napsanud meditsiinitehnoloogiat tootev Edward Life Sciences, mille aktsia kerkis 12 kuuga 94%.
  Kaotajad
  Kaotajate ridades võttis esikoha naftapuurimisseadmete rentija Transocean, mille aktsia kukkus nõudluse ära kukkumise tõttu 63%. Kujuteldava kaotajate hõbemedali sai kaela nafta- ja gaasitootja Denbury Resources (DNR), mille aktsia põrus 50%.
  Ettevõte teatas novembris plaanist kärpida 2015. aasta kapitalikulutusi poole võrra. Tagantpoolt kolmandale kohale potsatas 49% aastatootlusega energiafirma Noble Corporation (NE), kes võib sarnaselt eelnimetatud kontsernidega süüdistada mõõnas eeskätt kukkunud toornafta hindasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Nasdaq sulgus uuel rekordil
Tehnoloogiafirmade edukad kolmanda kvartali tulemused tassisid Nasdaq Composite indeksi täna uuele rekordtasemele, vedades ka S&P500 ja Dow indeksi endaga kaasa, vahendab Yahoo Finance.
Tehnoloogiafirmade edukad kolmanda kvartali tulemused tassisid Nasdaq Composite indeksi täna uuele rekordtasemele, vedades ka S&P500 ja Dow indeksi endaga kaasa, vahendab Yahoo Finance.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.