Juhan Lang • 24. august 2015 kell 7:34

Danske: vaadake aktsiaportfell kriitilise pilguga üle

Rainer Änilane  Foto: Andres Haabu

Kuivõrd senine pulliturg näitab väsimuse ja nõrkuse märke ning äsjane teravam langus juhib sellele veelgi rohkem turuosaliste tähelepanu, on praeguses olukorras õigustatud investeerimisportfelli riskiprofiili kriitilise pilguga ülevaatamine, leiab Danske Bank Markets Eesti juhataja Rainer Änilane.

„Pärast mitu aastat kestnud tõusuarenguid näitavad aktsiaturud väsimuse ja nõrkuse märke,“ selgitas ta. „Juba mitu kuud pole laiemad indeksid suutnud saavutatud tasemetelt edasi liikuda ning turgude närvilisus kasvab.“

Tema hinnangul on närvilisuse kasvule kaasa aidanud eelkõige Hiina ettevaatlikumad kasvuootused, oodatav USA Föderaalreservi intressikergitus ning hiljutine Hiina jüaani devalveerimissamm.

Änilane meenutas, et möödunud nädalal päädis see paljudesse protsentidesse küündinud langusega laiemates indeksites. „Euroopa on sellega käest andnud Grexiti hirmude vaibumisele järgnenud tõusu ning lähenevad tasemed, kus võime rääkida karuturule jõudmisest,“ nentis ta. „USA on karuturule jõudmisest esialgu veel üsna kaugel, ent peale äsjast oluliste tehniliste toetustasemete langust on ka seal uks täiendavale langusele enam avatud.“

Hetkel kuum