Mait Kraun • 24. august 2015 kell 8:45

"Turud kukuvad veel sügavamale"

Maakler New Yorgi börsil  Foto: EPA

Doug Ramsey, kes kirjutas juba augusti alguses, et järgmine suur liikumine on aktsiate puhul alla, ütles nüüd, et turud kukuvad veelgi sügavamale, vahendab Bloomberg.

Investeerimisfirma Leuthold Weeden Capital Management investeeringute juht Ramsey ennustas pühapäeval, et Standard & Poor’s 500 indeksi langus ulatub 20 protsendini. Mais saavutatud tipust on S&P500 indeks kukkunud reedese seisuga 7,5 protsenti.

„Kukkumine tuleb päris sügav,“ ütles Ramsey telefoniintervjuus Bloombergile. „Praegu ei ole liikumine veel suur. Olukord on hirmutav ja kahe päeva trend näeb väga kole välja.“

Tema fond koostas augusti alguses raporti, milles teatas, et aktsiate järgmine suur liikumine toimub alla. Nad kirjutasid, et fondid ja erainvestorid väljuvad kuus ja pool aastat kestnud pulliturult. Raportis märgiti, et kui aktsiaturgude langus süveneb, siis Föderaalreserv lükkab intressimäärade tõstmise edasi.

Föderaalreservil oli võimalus revolverisse mõned kuulid tagasi panna, aga nad ei teinud seda,“ ütles Ramsey. „Ma usun, et kui langus ületab 10 protsenti, siis ma hakkame kuulma jutte uuest rahatrükist. Intressimäärade tõstmine lükatakse aga teadmata ajaks edasi.“

USA aktsiaturud tegid eelmisel nädalal suurima languse alates 2011. aastast. Turge survestasid toorainesektori hinnalangus ja Hiina majanduse aeglustumine. S&P500 indeks väljus ka kitsast kauplemisvahemikust, mis oli indeksit toetanud juba terve aasta.

Hetkel kuum