Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Energial ajaloo suurim võlakirjamüük

  Eesti Energia Iru soojuselektrijaam.Foto: Erik Prozes

  Eesti Energia tegi ajaloo suurima võlakirjaemissiooni, vahendab Bloomberg.

  Emissiooni tulemusel koguti investoritelt märkimistaotlused ja hinnastati uus võlakiri mahus 500 miljonit eurot, tähtajaga 22. september 2023, avaldas Eesti Energia pressiteate vahendusel.
  Eesti Energia finantsdirektor Andri Avila ütles, et investorid võtsid Eesti Energia võlakirjade refinantseerimises osalemise hästi vastu ja huvi oli oodatust suurem. „See näitab, et madalatest energiahindadest tingitud keerulistest turuoludest hoolimata usaldavad investorid Eesti Energiat ning meie äritegevust hinnatakse jätkusuutlikuna,“ lisas Avila.
  Läbiviidud võlakirjatehing on Eesti Energia jaoks ajaloo suurim. Uue võlakirja tähtaeg on 8 aastat ja sellest laekuvat raha kasutatakse vanade 2018. ja 2020. aasta tähtajaga võlakirjade tagasiostuks. Tehingu tulemusel pikeneb Eesti Energia kohustuste keskmine tagasimaksetähtaeg ning väheneb refinantseerimisrisk. Võlakirjade intressiks kujunes kokku 2,384% aastas.
  Uues emissioonis osales üle 80 investori.
  Investorite jaotus riigiti: Skandinaavia ja Balti riigid 44%, Saksamaa ja Austria 20%, Prantsusmaa 15%, Suurbritannia 10%, Šveits 4%, ülejäänud riigid 7%.
  Investorite lõikes oli jaotus: fondid 48%, kindlustusettevõtted 21%, pangad 15%, pensionifondid 5%, muud investorid 11%.
  Võlakirjad noteeritakse Londoni börsil. Tehingu peakorraldajad olid Barclays, Deutsche Bank ja Nordea. Kaaskorraldaja oli Swedbank.
  Eesti Energia möödunud aasta puhaskasum oli 159 miljonit eurot, käive 880 miljonit eurot. Nii kasum kui käive tulid peamiselt elektri müügist Eesti, Läti ja Leedu turule. Lisaks peab Eesti Energia plaani hakata rahvusvahelisel tasemel müüma ettevõtte inseneride arendatud tehnoloogiat, samuti laiendada kildaõliäri, et toota kvaliteetsemat kütust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.