Venemaa: Doha kohtumine nafta hinda ei tõsta

15. aprill 2016, 09:59
Venemaa rahandusminister Anton Siluanov
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160415/BORS/160419798/AR/0/AR-160419798.jpg

Puhapäeval toimub Katari pealinnas Dohas kohtumine OPECi ja OPECisse mitte kuuluvate naftariikide vahel, kus arutlusele tuleb naftatootmise külmutamine praegusel tasemel. Venemaa rahandusminister arvab, et kohtumine nafta hinda ei tõsta.

„Me ei oota mingeid muutusi nafta hinnas läbirääkimiste tõttu,“ ütles Venemaa rahandusminister Anton Siluanov CNBC-le.

Sel nädalal on nafta hind võtnud suuna üles, kuna arvatakse, et naftariigid jõuavad mingile kokkuleppele, mis aitab ka hinda ülespoole viia. Kuid juba praegu on OPECi liige Iraan andnud märku, et ei kavatse tootmismahtu praegusel tasemel säilitada, sest hiljuti sanktsioonidest vabanenud riik tahab tootmise viia uuesti sanktsioonide-eelsele tasemele.

Siluanov ütles, et Venemaa majandus üritab kohanduda praeguse nafta hinnaga. „Meie majandusplaanid on töötatud välja praeguse nafta hinnaga, milleks on 40 dollarit barrel. Usume, et peame tegutsema tingimustes, kus nafta hind on 40 dollari ümber,“ sõnas ta.

Nafta hinna langus on oluliselt vähendanud ka Venemaa tulusid, kuna nafta on idanaabri üks suuremaid ekspordiartikleid. „Me oleme valmis töötama praegustes tingimustes ning Venemaale on see üsna vastuvõetav,“ lisas Siluanov.

Brent toornafta hind oli täna hommikul 43,9 dollarit, WTI 41,6 dollarit barrel. Nädala algusest on Brent tõusnud 2,5%, WTI 3,1%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. April 2016, 09:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing