• Jaga lugu:

  Etalon: lähikuudel saame suuri kaotusi või suuri võite

  Etaloni investeeringute juht Mikk Talpsepp teenib kasu sellelt, kui aktsiaturule saabub närvilisus.Foto: Andras Kralla

  Investeerimisfirma Etalon Varahaldus teatas, et juulis nende aktsia puhasväärtus langes ning mõne kuu jooksul peaks selguma, kas ettevõtte volatiilsusele panustavad positsioonid kannavad vilja või mitte.

  Etalon Varahalduse A-aktsia langes juulis 12,75 protsenti, 1,0191 euro peale. Enim mõjutasid tulemust positsioonid, mis panustasid võimalikule volatiilsuse kasvule ja turgude langusele, teatas ettevõte.
  Vaatamata langusele on Etalon Varahalduse A-aktsia NAV (puhasväärtus) tõusnud 1euroselt märkimishinnalt 1,02 eurole. Juunis kasvas A-aktsia väärtus lausa 44,2 protsenti.
  „Juuli lõpul olid turud minu hinnangul liiga rahulikud. Näiteks 12. juulist kuni 4. augustini jäid S&P 500 sulgemishinnad vahemikku 2152,14–2173,02 ehk 0,961 protsendi sisse,“ ütles Etaloni investeeringute juht Mikk Talpsepp ja lisas, et väga rahulik olukord turgudel surub volatiilsuse erakordselt madalale.
  Teisalt usub Talpsepp, et olukord lähikuudel muutub ning ettevõte on võtnud turgudel ka vastavad positsioonid, mis on suhteliselt riskantsed. „Kui närvilisus turgudele mitme kuu jooksul ei saabu, siis võib Etalon Varahaldus kanda suhteliselt suuri kaotusi. Kui ehmatusi siiski juhtub, siis võidab Etalon sellest suurelt,“ teatas ta.
  Talpsepp lisas, et 5. augustil langes volatiilsusindeks (VIX) 11,39 peale. Sellest madamal tasemel on indeks olnud viimase kolme aasta jooksul vaid 14 päeval. „Viimati oli see nii 2014. aasta 16. juulil,“ nentis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.