• Jaga lugu:

  Börs: nädal lõppes languses

  Nädal lõppes langusesFoto: EPA

  USA turud lõpetasid nädala languses. Energiasektor kukkus enam kui 1% ning nafta hinnad tegid terava languse.

  Dow Jones’i suurimateks kukkujateks olid Goldman Sachs, 3M ja Apple. S&P 500 suurim langeja oli energiasektor. Nasdaq kukkus aga peamiselt tänu Apple’le, mille aktsia langes 1,5% peale GfK raportit, mis suurendas muresid uue iPhone’i müügi üle.
  “Kunagi ei tea, mis tulemustega võivad OPECi kohtumised lõppeda,” kommenteeris Boston Private Wealthi turustrateeg Robert Pavlik energiasektori tänast langust. “Saudi Araabia pakub naftatootmise kärpimist, kuid tingimusel, et ka Iraan nõustub kokkuleppega.”
  USA toornafta hindade langus süvenes täna ning kukkus 3,97%, makstes 44,48 dollarit barreli eest. Hinnad kukkusid peale Bloombergi raportit, mille kohaselt ei usu Saudi Araabia, et esmaspäeval Alžeerias toimuval kohtumisel jõutakse naftatoodangu külmutamise osas üksmeelele.
  “Ma ei usu, et OPEC jõuab kokkuleppele, kuid me usume, et nafta hind on siiski tõusuteel,” sõnas People's United Wealth Managementi investeerimisjuht John Conlon.
  Ettevõtete poole pealt tõusis Twitteri aktsia hind enam kui 20% peale CNBC raportit, mille kohaselt soovivad mitmed tehnoloogia või meediaettevõtted sotsiaalmeedia platvormi ära osta. Twitteri aktsial oli parim kauplemispäev alates 30. juunist 2014, mil aktsia kasvas 19,98%.
  Detsembri kullafutuurid kukkusid 3% ning kullauntsi hinnaks kujunes 1341,70 dollarit.
  Dow Jones kukkus 0,56% ning sulgus 18288,70 punktil. S&P 500 tegi 0,57% languse ja lõpetas päeva 2164,69 punktil. Nasdaq sulgus 0,63% langusega 5305,75 punktil.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.