Mait Kraun • 30. september 2016 kell 18:04

Deutsche Banki aktsia tõusis järsult

Deutsche Banki logo Frankfurdi börsil.  Foto: EPA

Deutsche Banki aktsia tegi viimase poole aasta suurima tõusu, sest Prantsuse meedia andmetel on pank jõudmas soodsa kokkuleppeni USA justiitsministeeriumiga, vahendab Bloomberg.

Agence France-Presse teatas, et USA justiitsministeerium ja Deutsche Bank on jõudmas kokkuleppeni, mille kohaselt peab pank tasuma 14 miljardi dollari suurusest nõudest vaid 5,4 miljardit. Prantsuse väljaanne tsiteeris asjaga kursis olevate inimeste ütlusi, kes soovisid jääda anonüümseks.

Deutsche Banki aktsia reageeris kiire tõusuga ning kauplemispäeva lõpuks oli aktsia tõusnud 6,4 protsenti, mis on suurim kasv alates aprillist. Praegu maksab üks aktsia 11,57 eurot. Päeva alguses oli panga aktsia veel 8 protsendiga miinuses.

„Selline kokkulepe oleks väga hea uudis ning summa jääb alla esialgsetele hinnangutele,“ ütles Jerome Legras investeerimisfirmast Axiom Alternative Investments. „Deutsche Bank on erinevate spekulatsioonide tõttu juba palju kannatada saanud. Kauplejad on oma langusele panustavaid positsioone rahaks tegemas.“

JPMorgani analüütikud kirjutasid selle kuu alguses, et 3-3,5 miljardi dollari suurune trahvisumma jätaks pangale piisavalt raha, et teiste kohtuasjadega seotud kulusid katta. Suurem summa kahjustaks tunduvalt Deutsche kapitaliseeritust.

Reedel jõudis Deutsche Banki aktsia rekordmadalale tasemele, sest Bloomberg teatas, et mitmed riskifondid olid pangaga seotud riske vähendama asunud.

Hetkel kuum