Mait Kraun • 5. oktoober 2016 kell 9:00

Twitter saab varsti ostupakkumise

Twitter.  Foto: EPA

Twitterile tehakse sel nädalal tõenäoliselt ostupakkumine ning Salesforce.comi tegevjuht Marc Benioff püüab investoreid ja kaastöötajaid veenda, et nemad peaksid ostjad olema, ütlesid asjaga kursis inimesed.

Benioff plaanib Twitterile teha hea pakkumise, mis võimaldaks ettevõtte ära osta. Äritarkvara loov Salesforce saaks sotsiaalmeediafirma abil väärtuslikke andmeid koguda ning Microsoftile tihedamat konkurentsi pakkuda. Lisaks sellele saadakse omale ka väärtuslik bränd, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.

Benioffi arvates on Twitter „lihvimata teemant“, millel on tohutult potentsiaali reklaaminduses, e-kaubanduses ja teistes suurte andmemahtudega rakendustes. Ta arvab, et Twitter on tähtis Salesforce’i edaspidiste eesmärkide täitmisel.

Tõsi, olukord pole Salesforce’i jaoks siiski sugugi lihtne. On ka teisi ettevõtteid, kes soovivad Twitterit ära osta. Võimalik, et pakkumise teevad ka Google ja Walt Disney.

Suvel püüdis Salesforce osta LinkedIni, aga ettevõtte sai omale hoopis Microsoft.

Hetkel kuum