• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ökonomist: 2017. aasta majandussurutis on ebatõenäoline

  USAs majanduslangust ei oodata.Foto: Scanpix/Reuters

  2017. aasta majandussurutis ei ole võimatu, aga see on ebatõenäoline, ütles ökonomist Anthony Chan.

  Chase Private Clineti peaökonomistina töötava Chani sõnul on tarbijate kindlustunne tugev ja ettevõtete kasumikasv ning 10aastaste riigivõlakirjade tootlus taastumas. Selle tõttu on majandussurutis (vähemalt kaks kvartalit kestev majanduslangus) suhteliselt ebatõenäoline.
  Ta tõi välja, et Michigani ülikooli küsitlusest selgus, et tarbijate kindlustunne on viie punkti võrra kõrgem kui tavaliselt enne majandussurutist. Kindlustunde vähenemine võiks aga majandussurutise tõenäosust tõsta, ütles ta.
  Chan näeb, et 2017. aasta saab USA börsifirmade jaoks pöördepunktiks, sest viis kvartalit kestnud kasumite langus saab läbi.
  „Järgmisse aastasse liikudes võiks energiahinnad tõusta ja toorained stabiliseeruda. See aitab S&P 500 indeksi ettevõtete kasumid uuesti kasvama panna, sest energiasektor moodustab turust veidi enam kui 7 protsenti,“ ütles Chan CNBC-le.
  Järgnevatel nädalatel teatavad börsifirmad oma kolmanda kvartali majandustulemused. Prognoositakse, et Standard & Poor’s 500 indeksi ettevõtete kasumid langevad juba kuuendat kvartalit järjest. Tõsi, käibe osas on prognoos veidi optimistlikum ning arvatakse, et kuus kvartalit kestnud langus saab läbi. 
  Tulemuste hooaeg on alanud suhteliselt hästi - USA suurpangad Citigroup, JPMorgan ja Bank of America on analüütikute ootusi ületanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.