Pille Ivask • 20. oktoober 2016 kell 8:31

Tesla varustusse lisati isesõitva auto tehnoloogia

Tesla Model 3  Foto: EPA

Tesla andis eile teada, et kõik nende autod, sealhulgas Model 3, on nüüdsest varustatud isesõitva auto tehnoloogiaga, vahendab CNBC.

Ettevõtte juht Elon Musk kommenteeris ajakirjanikele, et ettevõte tegeleb regulatiivsete küsimustega, et saada ka seaduslik kinnitus sellele, et neljarattalistel on peal isesõitva auto tehnoloogia.

Musk ütles, et Tesla on uut riistvara testinud juba aasta ning ettevõte on eesmärgiks seadnud jõuda järgmisel aastal selleni, et isesõitev auto saaks vurada Los Angelesest New Yorki.

Musk aga ei vastanud ajakirjaniku küsimusele, kuidas ettevõte kavatseb süsteemi uuendusi finantseerida.

Tesla andis teada, et autod, mida ettevõte nüüd ehk alates kolmapäevast toodab, on varustatud kaheksa 360kraadise kaameraga, mis filmivad üles 250 meetri raadiuses toimuva. Kaameratel on ka sensorid, mis suudavad eristada nii tugevast kui pehmest materjalist objekte. Lisaks on autos radar, mis annab autojuhile nähtavuse keerulistes ilmastikutingimustes. Kuni selle eilseni toodetud Teslad olid varustatud vaid ühe kaameraga.

Kelly Blue Booki analüütik Michael Harley on Tesla uuudise osas aga pigem kriitiline. Tema hinnangul pole ettevõttel keeruline panna uue auto pardale hulk kaameraid ja sensoreid. “Iseenesest on see ju lihtsalt kaamerate, sensorite, radarite ja protsessorite kogum. Puudu on aga kõige olulisem, see, kuidas hakkab toimuma autode omavaheline kommunikatsioon, mis tagab selle, et isesõitvad autod on turvalised nii autos olijaile kui jalakäijaile,” selgitas ta.

Hetkel kuum