• Jaga lugu:

  USA tööstussektor on tõusuteel

  Tööstussektor moodustab 12% USA majandusestFoto: EPA

  USA tehaste uute tellimuste hulk tegi oktoobris ligi 1,5 aasta suurima kasvu. See on järjekordne tõendus, et tootmissektor on vaikselt paranemas oma pikaleveninud langusest.

  USA Kaubandusministeerium teatas täna, et tööstuskaupade uute tellimuste hulk kasvas 2,7%, märkides suurimat tellimuste hulga kasvu alates 2015. aasta juunist. Tellimuste hulk on kasvanud neli järjestikkust kuud.
  Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid tööstuskaupade tellimuste kasvuks oktoobris 2,6%. Tehaste täitmata tellimuste maht kasvas 0,7%, märkides suurimat kasvu alates 2014. aasta juulist; sellega lõppes ka neli järjestikkust kuud langust.
  Raportis märgitakse, USA majandusest 12% moodustav tööstussektor on tõusuteel. Hoolimata aga stabiliseerumise märkidest, jääb sektori progress piiratuks seoses dollari tugevnemisega Donald Trumpi võidujärgselt. Ajavahemikul 2014. aasta juuni kuni 2016. aasta jaanuar, oli üheks tööstussektori nõrgenemise asjaoluks just dollari tugevnemine USA peamiste kaubanduspartnerite valuutade suhtes. Alates valimistest on dollar 4,1% tugevnenud.
  Oktoobris kasvas transpordivarustuse tellimuste arv 12% - tegemist on suurima kasvuga viimase aasta jooksul. Mootorsõidukite tellimused aga kukkusid 0,7%. Arvuti ja elektroonikatoodete, kestvuskaupade ning elektriseadmete ja komponentide tellimuste hulk aga kasvas.
  Mittekaitseotstarbeliste kestvuskaupade, välja arvatud lennukite, tellimuste maht kasvas 0,2%.
  Ettevõtete investeeringud seadmetesse kukkusid aga oktoobris 0,1%, viidates sellele, et ettevõtete kulutused seadmetele jäävad tõenäoliselt neljandas kvartalis nõrgaks.
  Üleüldine tööstuskaupade tellimuste maht kasvas oktoobris 0,4%; septembris oli kasvuks 0,9%.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.