USA tööstussektor on tõusuteel

06. detsember 2016, 19:42
Tööstussektor moodustab 12% USA majandusest
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161206/BORS/161209825/AR/0/AR-161209825.jpg

USA tehaste uute tellimuste hulk tegi oktoobris ligi 1,5 aasta suurima kasvu. See on järjekordne tõendus, et tootmissektor on vaikselt paranemas oma pikaleveninud langusest.

USA Kaubandusministeerium teatas täna, et tööstuskaupade uute tellimuste hulk kasvas 2,7%, märkides suurimat tellimuste hulga kasvu alates 2015. aasta juunist. Tellimuste hulk on kasvanud neli järjestikkust kuud.

Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid tööstuskaupade tellimuste kasvuks oktoobris 2,6%. Tehaste täitmata tellimuste maht kasvas 0,7%, märkides suurimat kasvu alates 2014. aasta juulist; sellega lõppes ka neli järjestikkust kuud langust.

Raportis märgitakse, USA majandusest 12% moodustav tööstussektor on tõusuteel. Hoolimata aga stabiliseerumise märkidest, jääb sektori progress piiratuks seoses dollari tugevnemisega Donald Trumpi võidujärgselt. Ajavahemikul 2014. aasta juuni kuni 2016. aasta jaanuar, oli üheks tööstussektori nõrgenemise asjaoluks just dollari tugevnemine USA peamiste kaubanduspartnerite valuutade suhtes. Alates valimistest on dollar 4,1% tugevnenud.

Oktoobris kasvas transpordivarustuse tellimuste arv 12% - tegemist on suurima kasvuga viimase aasta jooksul. Mootorsõidukite tellimused aga kukkusid 0,7%. Arvuti ja elektroonikatoodete, kestvuskaupade ning elektriseadmete ja komponentide tellimuste hulk aga kasvas.

Mittekaitseotstarbeliste kestvuskaupade, välja arvatud lennukite, tellimuste maht kasvas 0,2%.

Ettevõtete investeeringud seadmetesse kukkusid aga oktoobris 0,1%, viidates sellele, et ettevõtete kulutused seadmetele jäävad tõenäoliselt neljandas kvartalis nõrgaks.

Üleüldine tööstuskaupade tellimuste maht kasvas oktoobris 0,4%; septembris oli kasvuks 0,9%.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2016, 19:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing