• Jaga lugu:

  Euro vajus Moskva börsil rekordmadalale

  Täna hommikul kukkus euro kurss Moskva börsil kauplemise käigus alla 67 rubla – viimati oli euro sellises madalpunktis 31. juulil 2015.

  Tund aega tagasi maksti Venemaa kauplemisplatvormil Euroopa ühisvaluuta eest 66,96 rubla, dollari eest 63,08 rubla.
  Euro kurss variseb pärast Euroopa Keskpanga direktorite nõukogu eilset otsust jätta baasintress muutmata ehk nulli peale.
  Eurot on raputanud teisedki viimatised sündmused. Itaalia rahvas hääletas 4. detsembril peaminister Matteo Renzi riigireformi plaani vastu, misjärel Renzi teatas oma tagasiastumisest. Päev hiljem jõudis euro kurss dollari suhtes madalpunkti, kus oli viimati eelmise aasta märtsis.
  Rubla tugevnemise taga nähakse ka nafta hinna tõusu, mida kannustab homne OPECisse mittekuuluvate naftariikide kohtumine - seal on plaanis sätestada mahtude kärpimine. Brenti veebruarifutuur on Londoni börsil kerkinud protsendi võrra, kuni 54,5 dollarile barrelist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.