• Jaga lugu:

  Itaalia suurim pank koondab 14 000 inimest

  Foto: Scanpix/Reuters

  Itaalia suurim pank plaanib koondada 14 000 töökohta ning koguda turgudelt 13 miljardit eurot lisakapitali, vahendab CNN Money.

  UniCredit SpA teeb ettevõttes suured ümberkorraldused, mille tõttu kaotavad 2019. aastaks töö 14 000 inimest, mis on 10 protsenti panga tööjõust. See peaks panga kulusid vähendama 1,1 miljardi euro võrra.
  Lisaks sellele plaanib UniCredit lahti saada 17,7 miljardi euro väärtuses laenudest, mis on hapuks läinud. Need müüakse investoritele. Lisaks sellele on pank mitmeid oma ärisid maha müünud.
  Investorid võtsid uue plaani hästi vastu – ettevõtte aktsia on täna Milani börsil kallinenud 16 protsenti 2,81 euroni. Sellel aastal on aktsia odavnenud aga lausa 50 protsenti.
  Itaalia pangandussektor on investoritele viimastel kuudel palju muret tekitanud. Riigis on pangakontoreid rohkem kui pitsakioskeid, teatas hiljuti OECD. Lisaks sellele on pangad hädas madalate marginaalide ja kõrgete kuludega.
  Samuti on pangandussektoris tohutult palju halbu laene. Majanduskriisi ajal koguti selliseid laene kokku 380 miljardi dollari väärtuses.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.