• Jaga lugu:

  Jim Paulsen: peale pikka mõõna on turge optimismilaine tabanud

  Peale pikka mõõna on turgudele taas optimism naasnud

  Peale aastaid kestnud pessimismi, mis algas 2008. aasta finantskriisiga, võib Wall Streeti tabanud optimismilaine aktsiaturge veel pikka aega toita. Börside edu ei mõjuta ka tõenäoline intressimäärade tõus, usub Wells Capital Managementi turustrateeg Jim Paulsen.

  Mitmed positiivsed arengud, sealhulgas tugevam majanduskasv, väljavaade kasumite kasvuks ning peagi ametisse astuva presidendi Donald Trumpi ettevõtlust soosiv hoiak võivad Paulseni sõnul aktsiahinnad tõsta kõrgemale kui me oskaksime oodata, vahendab CNBC.
  Paulsen märkis, et S&P 500 võib järgmisel aastal tõusta koguni 2450 punktini, seda ka siis kui 10-aastaste võlakirjade tootlikkus kasvab ligi 3,5%-ni. Kuigi aegajalt võivad turge tabada kerged langused, näeb ta suuremat langusriski just 2017. aasta teises pooles.
  S&P 500 jõudmine 2450 punkti tasemele tähendaks 8% kasvu võrreldes eilse indeksi rekordilise väärtusega börsi sulgemise ajal. Indeks on alates USA presidendivalimistest kasvanud ligi 6% lootuses, et Trumpi plaan kärpida makse ning leevendada ettevõtlusregulatsioone toob kaasa võimsama majanduskasvu. Dow Jones on aga püsinud 20 000 punkti lähedal, kuigi täna tabas indeksit langus.
  Täna peaks Föderaalreserv oma kohtumise raames prognooside kohaselt tõstma intressimäärasid ning Paulseni sõnul peaks samm tõstma turgude kindlustunnet, kuna intressimäärade normaliseerimine viitab majanduse paranemisele.
  Paulseni sõnul juhib Föderaalreservi asemel praegu aga mängu hoopiski võlakirjaturg. Sellel nädalal ületas 10-aastaste võlakirjade tootlikkus esimest korda enam kui kahe aasta jooksul 2,5%.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Ignitis Grupp kasvatas jõuliselt käivet
Tänu kasvanud elektri- ja gaasinõudlusele tegi Ignitis Grupp selle aasta esimesel poolel 738 miljonit eurot käivet, mis on pea 25% rohkem 2020. aasta samast perioodist.
Tänu kasvanud elektri- ja gaasinõudlusele tegi Ignitis Grupp selle aasta esimesel poolel 738 miljonit eurot käivet, mis on pea 25% rohkem 2020. aasta samast perioodist.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.