Kadi Neemre • 14. detsember 2016 kell 15:29

Jim Paulsen: peale pikka mõõna on turge optimismilaine tabanud

Peale pikka mõõna on turgudele taas optimism naasnud  

Peale aastaid kestnud pessimismi, mis algas 2008. aasta finantskriisiga, võib Wall Streeti tabanud optimismilaine aktsiaturge veel pikka aega toita. Börside edu ei mõjuta ka tõenäoline intressimäärade tõus, usub Wells Capital Managementi turustrateeg Jim Paulsen.

Mitmed positiivsed arengud, sealhulgas tugevam majanduskasv, väljavaade kasumite kasvuks ning peagi ametisse astuva presidendi Donald Trumpi ettevõtlust soosiv hoiak võivad Paulseni sõnul aktsiahinnad tõsta kõrgemale kui me oskaksime oodata, vahendab CNBC.

Paulsen märkis, et S&P 500 võib järgmisel aastal tõusta koguni 2450 punktini, seda ka siis kui 10-aastaste võlakirjade tootlikkus kasvab ligi 3,5%-ni. Kuigi aegajalt võivad turge tabada kerged langused, näeb ta suuremat langusriski just 2017. aasta teises pooles.

S&P 500 jõudmine 2450 punkti tasemele tähendaks 8% kasvu võrreldes eilse indeksi rekordilise väärtusega börsi sulgemise ajal. Indeks on alates USA presidendivalimistest kasvanud ligi 6% lootuses, et Trumpi plaan kärpida makse ning leevendada ettevõtlusregulatsioone toob kaasa võimsama majanduskasvu. Dow Jones on aga püsinud 20 000 punkti lähedal, kuigi täna tabas indeksit langus.

Täna peaks Föderaalreserv oma kohtumise raames prognooside kohaselt tõstma intressimäärasid ning Paulseni sõnul peaks samm tõstma turgude kindlustunnet, kuna intressimäärade normaliseerimine viitab majanduse paranemisele.

Paulseni sõnul juhib Föderaalreservi asemel praegu aga mängu hoopiski võlakirjaturg. Sellel nädalal ületas 10-aastaste võlakirjade tootlikkus esimest korda enam kui kahe aasta jooksul 2,5%.

 

 

Hetkel kuum