• Jaga lugu:

  Börs: turud on taas ülevas meeleolus

  New Yorki börsFoto: EPA

  Valimistejärgne ralli naasis taas täna USA turgudele. Investorid analüüsisid hulka majandusandmeid ning Föderaalreservi eilset otsust tõsta intressimäärasid.

  “Tundub, et sellel rallil on veel kasvuruumi ning Föderaalreservi otsus tõsta intressimäärasid ei suuda seda peatada. USA koduehitajate andmed on kinnitanud, et kinnisvaraturg on heas seisus ning see peegeldab Yanet Yelleni eilseid sõnu. Kõik silmad on suunatud Dow Jonesi 20 000 punkti piiri ületamisele ning turul valitsevad taas pullid,” kommenteeris turgude olukorda Think Marketsi analüütik Naeem Aslam. “Turud on tõusuteel hoolimata faktist, et euro on kukkunud dollari suhtes madalaimale tasemele alates 2003. aastast,” lisas Aslam.
  Boston Private Wealthi turustrateegi Robert Pavliki sõnul aga võib turg hakata peagi näitama kurnatuse märke. “Ma arvan siiski, et me oleme pikaajalisel pulliturul.”
  Dow Jonesi edukaim ettevõte oli täna Goldman Sachs. Päevasisese kauplemise käigus oli Dow täna kõigest 50 punkti kaugusel 20 000 punktist. S&P 500 edukaim sektor oli finantssektor.
  USA keskpank tõstis eile teist korda viimase 10 aasta jooksul intressimäärasid; samm oli laialdaselt oodatud ning ei tulnud turgudele üllatusena. Föderaalreserv viitas ka, et järgmisel aastal plaanitakse intressimäärasid tõsta koguni kolmel korral; turud aga usuvad, et määrasid ei tõsteta rohkem kui kahel korral.
  Majandusuudiste poole pealt kasvas tarbijahinnaindeks novembris 0,2%, vastates seega prognoosidele. Nädalaga lisandus uusi töötuabiraha saajaid 254 000. IHS Markiti andmetel oli tootmise PMI indeks detsembris 54,2 punkti ehk 0,1 punkti võrra enam kui novembris. Indeksi väärtus üle 50 punkti viitab sektori kasvule.
  USA toornafta jaanuari futuurid kukkusid 0,27% ning barreli hinnaks kujunes 50,90 dollarit. Nafta hinda kukutas dollari tugevnemine.
  Veebruari kullafutuurid kukkusid 33,90 dollarit ning untsi hinnaks kujunes 1129,80 dollarit.
  Dow Jones tegi 0,30% tõusu ning sulgus 19852,38 punktil. S&P 500 kasvas 0,39% ning lõpetas päeva 2262,01 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 0,37% tõusuga 5456,85 punktil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.