Rainer Saad • 29. detsember 2016 kell 8:45

Briti tippjuhid vaatamata Brexitile optimistlikud

Üks lõppeva aasta märgilisi sündmusi oli Suurbritannia hääletus Euroopa Liitu kuulumise üle.  Foto: Reuters/Scanpix

Vaatamata Euroopa Liidust lahku löömisele, on Suurbritannia tippjuhid uue aasta suhtes optimistlikud.

Deloitte'i uuringust selgus, et rohkem leidub finantsjuhte, kes on järgmise 18 kuu suhtes optimistlikumad kui neid, kes ei ole. „Ebakindlusest on saanud uus normaalsus,“ ütles Deloitte'i tegevjuht David Sproul Bloombergile. „2016 oli rahutu aasta, kuid uuringu tulemused annavad kindlust, et 2017 tuleb parem.“

Peaaegu pooled finantsjuhtidest ütlesid, et kulude vähendamine ja rahavoo suurendamine on nende uue aasta prioriteet. Jätkuvalt on Euroopa Liidust lahku löömine finantsjuhtide suurim mure ning kaks kolmandikku vastanuist arvas, et see toob kaasa äritegevuse nõrgenemise. 14 protsenti vastanuist leidis, et Brexit tuleb äritegevusele kasuks.

„Vaatamata optimismi suurenemisele on ettevõtted endiselt ettevaatlikud,“ ütles Deloitte'i peaökonomist Ian Stewart.

Deloitte küsitles 119 finantsjuhti, kes töötavad Londoni börsil noteeritud ettevõtetes.

Hetkel kuum